PowNed-ster Dennis mishandeld in Venlose terrorwijk

Dennis Schouten is gisteren mishandeld tijdens zijn werk voor Omroep PowNed. Hij deed verslag van de onrust in de Venlose terrorwijk Blerick, maar daar was het lokale tuig niet van gediend. Dat is te zien op omroepbeelden. Schouten en zijn cameraman belandden op de grond, waarna jongeren van Turkse komaf hen begonnen te schoppen. “In deze hevigheid is het me nog nooit overkomen, dat ik echt vreesde voor mijn leven. Ook de NOS, ANP en zelfs het Jeugdjournaal werden belaagd.

Het was heel heftig, vertelt Schouten aan Tubantia. “Onze microfoon werd door een jongen afgenomen, we zijn achter hem aan gegaan samen met de politie. Uiteindelijk zijn mijn cameraman en ik allebei op de grond beland. Er werd geslagen en geschopt tegen mijn hoofd.

Hoe gaat het met hem? “Alles doet eigenlijk pijn. Ik heb pijn in mijn gezicht en een bult onder mijn kin. Gelukkig ben ik morgen vrij, maar als ik morgen had moeten werken had ik dat even niet gedaan. Ik ben echt nog geschokt.

Schouten was gisteren rond 19.30 uur weer thuis. “Zowel ik als de cameraman hebben aangifte gedaan, er zijn duidelijke beelden. Ik hoorde dat één jongen al vastzit.

Teleurgestelde reacties

Op Instagram krijgt Schouten teleurgestelde reacties. “Echt jammer dat je goed bent weggekomen tjappie, had het graag anders zien aflopen, met een mooie gebroken kaak bijvoorbeeld“, zegt tuig.

Ander tuig, ene Tarikvenlo, zegt: “Nooit meer naar Blerick komen, wijze les geleerd, wij zijn niet een van je internetvriendjes. Ga lekker naar Den Haag ofzo.

En weer ander schorem: “Goed voor je, moet je vaker overkomen.

Politie bang

Schouten vertelt in een videoverslag dat hij zich verbaast over het lakse optreden van de politie. Uiteindelijk stuurde de politie zijn belagers wel weg, maar aanvankelijk gingen ze niet achter de jongeren aan.

Een gemeenteraadslid vertelt aan Schouten dat de politie bang is om de wijk binnen te gaan.

Een foto van Schoutens kopschopper:

De kopschoppers van Venlo.. Ik ben goed weggekomen. Video staat online bij PowNed!

Een bericht gedeeld door Dennis Schouten (@dennis_schouten95) op

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen