Marianne Zwagerman vindt radio-dj’s van nu truttig

Geplaatst op Tue 03 Oct 2017 om 13:00

Marianne Zwagerman vindt dat de radio-dj’s die tegenwoordig de ether bezetten ‘allemaal verschrikkelijk truttig’. Dat zegt de opiniediva in haar column bij BNR Nieuwsradio. Zwagerman weet niet wat ze méémaakt als ze FM opzet. “Ik hoorde zaterdagavond op Qmusic de dj opgewonden vertellen dat zijn trein vertraging had want er stond een schaap op de rails. Wilder werd zijn weekend niet meer. De Coen en Matties hebben op de radio vaak gesprekjes over bezoekjes aan Ikea met hun meisje.

Dan denkt ze met weemoed terug aan de radiomannen van toen, zoals Erik de Zwart en Jeroen van Inkel. “Er hing een sfeer omheen van drie flessen whiskey onder de autostoel en zeven naakte vrouwen in de studio. Je voelde dat er van alles kon gebeuren en daar wilde je bij zijn.”

Waarom is dat uit de mode geraakt? Is radio lafjes kapot geformatteerd? Verdween de magie omdat de studio’s zijn volgehangen met camera’s?“, zegt ze.

Overigens denkt Zwagerman dat de nieuwe generatie helemaal geen magie wil, getuige de populariteit van de onnozele filmpjes van Enzo Knol. Ook zij zag zijn break-up-video. “Tien minuten treurige keurigheid. Vergeleken met Enzo Knol is zelfs Marco Borsato nog rock ’n roll.”

De BNR-column van Marianne Zwagerman kunt u lezen op de BNR-site.

Foto: WNL
27 Reacties op “Marianne Zwagerman vindt radio-dj’s van nu truttig”


 1. Tss

  Die hele radio is bagger geworden.
  Dat dj gelul in de ruimte en achtergrond herrie vechten om de boventoon.
  En als kers op de taart om het half uur reclame boodschappen met stemmetjes waar je agressief van word!
  Gatver wat een bagger!

 2. A.Zijn

  Ga met je ziekte in bed liggen, dikke!

 3. Wauter

  Robert Jensen terug op de radio! Dat was pas geniaal!

 4. Dennis

  Marianne heeft helemaal gelijk

 5. Marc E. Putto

  Dat hautaine wicht van een Zwagerman heeft hier wel een pointe..

 6. sammy

  helemaal gelik

 7. Rubicon

  Vroeger was alles beter. Zwagerman is de doelgroep niet, begrijpt de luisteraar van die zenders niet. Wordt oud. Denk dat ze binnenkort pleit voor omroeper die terug moet komen…..ze heeft werkelijk overal verstand van…misschien beste dat wat zij vindt naar de politie wordt gebracht. Hou het gewoon bij steekhoudende analyse van ontwikkelingen bij Telegraaf etc.

 8. A.Zijn

  @sammy

  Bah, wat een smerige opmerking. Het is maar wat je lekker vindt met dit vadsige wijf!

 9. David

  Millennials zijn ontzettend burgerlijk. Babyboomers waren wat avontuurlijker ingesteld…

 10. Rubicon

  Goed wijf. Inhoudelijk niet altijd met haar eens maar steekt nek uit en heeft lef. Misschien wel tijd weer eens verantwoordelijkheid te pakken. Telegraaf erg lang geleden en geen onverdeeld succes (wat ze zelf vanzelfsprekend ontkent). Roeptoetert nu nog al van zijlijn en van lezinkjes voor middlemanagement en boekjes. Wellicht tijd weer eens initiatief te pakken in mediabedrijf om te laten zien dat ze ook zelf echt iets kan

 11. Bart Ender

  Ze heeft gelijk en erger, welke zender je ook aanzet, ze hebben allemaal hetzelfde eentonige geluid, er is geen r.et maar an.

 12. Robert

  Ze heeft wel gelijk, ik ga de wekker weer op puur alarm zetten.
  Dacht dat Radio 10 wel lekker wakker worden was, helaas ook niet.
  Flauwe rotzooi is dat zeg.

 13. Freddie

  Al die jongeren van nu zijn verschrikkelijk burgerlijk inderdaad! Lang leve Marianne , lang leve rock n roll … Ouder is t nieuw jong … En jong t nieuwe oud! Weg met de truttigheid … Dus … Weg met de dj s die zich laten kooien door formattroep, kutmuziek en truttigheid

 14. Otto Groeneveld

  Klopt wat zij zegt,,ik heb dit ook regelmatig gezegd ‘ze hadden allemaal een kutje moet hebben’. Wat zijn de huidige radiomakers slecht,gelijke trend met de Nederlandse voetballers.
  Zal wel te maken hebben met het feit dat zij alleen ,aar tegen vrouwen opliepen in hun leven. Thuis, op school, op hun werk, tja dan word je vanzelf een vrouw.

 15. KIP

  De radio-dj’s van nu zijn gemodelleerd naar wat een vrouw wil: kapot gefeminiseerde weekdiertjes zonder eigen wil. Daarom hebben we nu van die zouteloze radio.

 16. Bart

  Ze heeft helemaal gelijk.

 17. De Leukste Thuis

  En WEER heeft ze gelijk !!!

 18. Leon Dorsey

  Marianne heeft hellemaal gelijk (heeft ze meestal trouwens!!)
  Radio EenheidsWorst! de REW, zowel bij NPO als ook (eigenlijk nog slechter) bij
  de Coms, Evers staat op moet het hebben van de grappen (!?), en het voorlezen van
  rare kranten berichten, en dan leggen we toch in een deuk joh!.
  De rest is een slechte copy hiervan.
  BNR radio, doet bijna hetzelfde als Radio1.
  Maar er is hoop!!, op Internet zijn vele leuke prima stations te vinden heerlijk, geen slap gelol meer, maar gewoon goede muziek… top.

 19. Bart van Leeuwen

  Waar zijn de tijden van weleer met echte DJ’s van Radio Veronica (Joost,Rob,Lex) en Radio Noordzee International (Joost,Ferry,Leo)

 20. Lies

  De tijd van Curry en Van Inkel is voorbij. Op onze leeftijd luister je op zaterdagavond niet naar de radio, je stopt ke kinderen in bed.

 21. Bart

  @Lies Dat doe jij misschien maar andere mensen niet. Marianne bedoeld niet dat een terug moeten naar en met Curry en van Inkel. Het gaat om de manier van radio maken. De meeste programma’s en zenders te veel een format. Waarbij het meeste ook allemaal op elkaar lijkt. Dat mag wel weer een beetje veranderen.

 22. Kokkie

  Omdat ze geen eigen geluid meer hebben, alles staat op de voorgekauwde playlist.

 23. Von Metternich

  Smerige dikbil.

 24. Rubicon

  Zeker niet allemaal bijval Marianne. Jammer van deze framing. Had je hoger ingeschat. Je bent te oud voor de luisteraar. Waarschijnlijk durf je deze comment niet te retweeten. I dare you

 25. George

  Ik ken geen radioduo dat Coen & Mattie heet. Ik ken wel Coen & Sander, en matennaaier Mattie Valk, die tot voor kort een duo vormde met Wietze

 26. critikast

  Gisteren in de auto kwam ik al zappend bij Gijs Staverman terecht. Wat een nitwit, een domme bejaarde man die alleen zichzelf grappig vindt. Na drie herkansingen snel naar een andere zender gezappt. Door dit soort figuren blijft de radio ook in de toekomst een te verwaarlozen communicatiemiddel. Alleen de regionale omroepen scoren nog redelijk, omdat daar de programma’s worden gepresenteerd door mensen die normaal doen!

 27. Walter

  Enzo Knol, wat een …..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.