Volkskrant vindt Lady Di & Dionne goed maar eentonig

Het nieuwe, veel bekeken NPO 2-programma Lady Di & Dionne van Dionne Stax staat als een huis, maar is nog wel wat eentonig. Dat vindt tv-recensent Julien Althuisius van de Volkskrant, schrijft hij in de krant. Stax vindt dat het programma erg goed de tijd neemt om het verhaal van Lady Di uit te leggen. “Als de eerste aflevering een voorbode is voor de rest, neemt Lady Di & Dionne de tijd om het verhaal van de Britse prinses zo nauwkeurig en uitvoerig mogelijk te vertellen.

De experts die Stax heeft weten te strikken vindt Althuisius indrukwekkend. “Inhoudelijk staat het programma als een huis en Dionne Stax houdt zich ook buiten de journaalstudio uitstekend staande.

Je moet wel een beetje koningsgezind zijn om alle vijf afleveringen te gaan kijken, meent hij. “Wellicht dat het in de rest van de serie anders is, maar in de eerste aflevering werd Diana’s verhaal vooral verteld door pratende hoofden en met relatief weinig archiefmateriaal, wat het geheel een beetje eentonig maakte.”

Lady Di & Dionne begon dinsdag met 835.000 kijkers (18 procent) op NPO 2, een erg goede score en al helemaal voor die zender.

De Volkskrant-recensie van Julien Althuisius kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR/Anwar Hussein

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen