Qmusic grootste stijger, 3FM daler ten opzichte van 2007

Qmusic is ten opzichte van het jaar 2007, dus tien jaar geleden, veruit de grootste stijger van de Nederlandse radiozenders. De grootste daler is NPO 3FM. Dat laat zenderbaas Rob Ester van Qmusic weten op Twitter. De Nederlandse radiozenders krijgen elke maand weer de laatste luistercijfers onder ogen, waarna dalers en stijgers worden uitgelicht in de media. De baas van Qmusic kijkt niet alleen naar de dagkoersen, maar wijst zijn volgers ook op het verschil met tien jaar geleden.

Het overzicht brengt duidelijk in kaart dat het radiolandschap evident is veranderd sinds de lancering van Qmusic in augustus 2005, vooral in de Q-doelgroep 20- tot 34-jarigen.

Ester laat zien dat Qmusic in februari-maart 2017 de grootste zender was in deze doelgroep met 19,9 procent marktaandeel, nog voor Radio 538 met 18,1 procent. Tien jaar geleden zat Qmusic nog op 11,2 procent en Radio 538 op 20,5 procent marktaandeel.

De komende periode wordt uitermate spannend voor Qmusic. Het AD heeft al als feit naar buiten gebracht dat Q-ochtendsterren Mattie Valk en Wietze de Jager, dé gezichten van Q, overstappen naar concurrent Sky Radio. Het zou de aanhoudende groei van Q tot stilstand kunnen brengen.

Voorlopig zijn de cijfers voor Q echter nog om te juichen, laat Ester zien:

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen