Jan Roos niet blij met advocaat mishandelde homo’s

Jan Roos is niet blij met uitspraken van Sidney Smeets, de advocaat van de twee mishandelde homojongens uit Arnhem. Dat laat hij weten op Twitter. De Arnhemmers werden aangevallen door een groepje Marokkanen. Eén van hen sloeg alle tanden uit de mond van één van de Arnhemmers. Toch beweert hij nu dat juist híj slachtoffer is. “Dat zie je vaker bij homofobe mensen. Homofobe mensen zijn doorgaans laf. Ze zijn niet bereid om toe te geven dat ze homofoob zijn“, aldus Smeets.

Homofobe mensen willen geen verantwoording nemen voor hun daden, meent Smeets. “Dat zie je nu bij deze jongens, maar je ziet het ook bij René van der Gijp en Jan Roos die op televisie homofobe uitlatingen doen die we allemaal kunnen teruglezen en dan nog durven te ontkennen dat ze homofoob zijn.”

Roos vindt het afschuwelijk dat hij homofoob genoemd wordt. “Het is toch werkelijk ziek dat ik opeens onderdeel word gemaakt van deze walgelijke mishandeling”, zegt hij.

De oud-verslaggever, die bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen hoopte op een zetel, is teleurgesteld. “De frame dat ik homofoob zou zijn is zo’n bullshit. Het interesseert me geen flikker met wie een volwassen mens het doet.

Foto: VARA

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen