‘Sylvana Simons vindt Eva Jinek bevooroordeeld’

Haar eerste tv-interview na haar vertrek bij de partij Denk gaf Sylvana Simons in januari bewust aan de moslimtalkshow De Nieuwe Maan. Dat zegt presentatrice Nadia Moussaid in Volkskrant. Simons weigerde onder meer een optreden bij Eva Jinek, onthult Moussaid. “Nadat ze was weggegaan bij Denk en haar eigen partij Artikel 1 had opgericht, deed ze haar eerste tv-interview bij ons. Ze had zelfs nee gezegd tegen Jinek, omdat ze het gevoel had dat wij minder bevooroordeeld waren.”

Moussaid begrijpt wel dat Simons voorzichtig is met het uitkiezen van media. “Sylvana is zo vaak aangevallen dat ze inmiddels snel een muur optrekt. Ik wilde voorkomen dat ze defensief zou worden en volgens mij is dat gelukt.”

Ze is er trots op dat Simons de weg naar haar programma weet te vinden. “Natuurlijk was ik vereerd dat Sylvana als eerste bij ons aanschoof.

Zelf kijkt Moussaid overigens wel graag naar Jinek, net als naar Pauw. DWDD en RTL Late Night vindt ze minder. “De Wereld Draait Door en RTL Late Night zijn toch meer amusement. Je merkt ook dat Matthijs van Nieuwkerk minder op de politieke onderwerpen zit en dat is precies waarom het voor mij persoonlijk niet zo spannend is.”

Jeroen Pauw heeft natuurlijk enorm veel ervaring, maar Eva Jinek is mijn voorbeeld, omdat ze eigentijdser, brutaler, losser en empathischer is. Ik probeer zelf ook altijd mijn gasten op hun gemak te stellen, soms met een knipoog.”

Het Volkskrant-interview met Nadia Moussaid kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen