Kicken kon tijdens burn-out zelfs deurbel niet verdragen

Geplaatst op di 15 nov 2016 om 9:24

Patrick Kicken kon tijdens zijn burn-out in 2011 zelfs kleine dingen als de deurbel niet meer verdragen. Dat vertelt hij in de Metro. Kicken stopte in 2011 tijdelijk bij Radio Veronica, omdat hij niet meer normaal kon functioneren. “In 2011 kon ik echt niet meer verder. Ik meldde me ziek, want ik durfde niets meer. Je gaat nu vast lachen, maar dan liep ik bijvoorbeeld naar de supermarkt en dacht ik: gaan ze straks bij de kassa natuurlijk vragen of ik van die smurfen wil die je toen kon sparen“, zegt hij.

Alleen al dat vooruitzicht deed hem besluiten niet naar de supermarkt te gaan. “Vervolgens draaide ik om en ging ik terug naar huis.”

Kicken kon niets meer hebben. “De kleinste dingen waren me teveel: de deurbel, iemand die niest, krakende popcorn in de bioscoop. Ik kwam nergens meer want ik kon niets verdragen.”

Uiteindelijk heeft hij vier maanden op de bank doorgebracht. “Overleven was het. Nog een geluk dat mijn werkgever begripvol was.”

Het was allemaal een gevolg van te veel werken, aldus Kicken. “Wat ik nu anders doe dan toen? Ik ben gestopt overal ja tegen te zeggen.

Tot vijf uur ’s ochtends draaien in discotheken en om 12 uur ’s middags weer ergens moeten zijn, doe ik niet meer. Ik leefde als een straaljager. Ik probeer nu te delegeren en grenzen te stellen. Maar het blijft lastig.”
6 Reacties op “Kicken kon tijdens burn-out zelfs deurbel niet verdragen”


 1. Meneer Kaktus

  Het is allemaal de schuld van de Smurfen. Vooral van moppersmurf.

 2. Otto Groeneveld

  Niet zo aanstellen labbekak, gewoon met je blote barst asperges gaan steken , lekker in de zo’n met een muziekje erbij en voor 2 euro per uur, daar zul je van opknappen, verwend Veronica ventje.

 3. Marc E. Putto

  verwende jongen die Kickert inderdaad.

 4. Edwin

  Kort door de bocht reacties zijn dit en diegene die deze reacties geven zijn er mede verantwoordelijk voor dat de huidige maatschappij is zoals hij nu is. Hard en meedogenloos. Misschien dat je je eerst eens kunt inleven in alle psychische aandoeningen voordat je maar wat roept.

 5. MArie

  Nee Edwin moet je zijn bij die arrogante mafketels VVD ondermeer, die dag en nacht gepromoot worden door shit van Veronica, hij heeft het dus aan zijn eigen bloedgroep te danken deze onmenselijke samenleving, Edwin.

 6. wauter

  Een burn-out is niet zomaar iets, denk er niet te licht over. Gelukkig is hij wel van de radio. Die totaal niet leuke grappen en items van hem. Als hij op de zender was dan ging de radio naar een ander station. Niet mijn dj.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.