Kicken kon tijdens burn-out zelfs deurbel niet verdragen

Patrick Kicken kon tijdens zijn burn-out in 2011 zelfs kleine dingen als de deurbel niet meer verdragen. Dat vertelt hij in de Metro. Kicken stopte in 2011 tijdelijk bij Radio Veronica, omdat hij niet meer normaal kon functioneren. “In 2011 kon ik echt niet meer verder. Ik meldde me ziek, want ik durfde niets meer. Je gaat nu vast lachen, maar dan liep ik bijvoorbeeld naar de supermarkt en dacht ik: gaan ze straks bij de kassa natuurlijk vragen of ik van die smurfen wil die je toen kon sparen“, zegt hij.

Alleen al dat vooruitzicht deed hem besluiten niet naar de supermarkt te gaan. “Vervolgens draaide ik om en ging ik terug naar huis.”

Kicken kon niets meer hebben. “De kleinste dingen waren me teveel: de deurbel, iemand die niest, krakende popcorn in de bioscoop. Ik kwam nergens meer want ik kon niets verdragen.”

Uiteindelijk heeft hij vier maanden op de bank doorgebracht. “Overleven was het. Nog een geluk dat mijn werkgever begripvol was.”

Het was allemaal een gevolg van te veel werken, aldus Kicken. “Wat ik nu anders doe dan toen? Ik ben gestopt overal ja tegen te zeggen.

Tot vijf uur ’s ochtends draaien in discotheken en om 12 uur ’s middags weer ergens moeten zijn, doe ik niet meer. Ik leefde als een straaljager. Ik probeer nu te delegeren en grenzen te stellen. Maar het blijft lastig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen