‘Kritiekloze islampromotie in NPO-kindershow Klokhuis’

Foto: Bob BronshoffColumniste Annabel Nanninga, bekend van Studio PowNed, heeft met ongeloof een aflevering van Het Klokhuis over de ramadan teruggekeken. Dat laat ze weten in een column op The Post Online. Het Klokhuis is volgens Nanninga ‘echt helemaal gek’. Het programma liet presentatrice Nienke de la Rive Box een dagje mee ramadannen met Ahlem (12). “Het aantal kanttekeningen bij de islam, bedenkingen bij de gezondheidsrisico’s van ramadan en het aantal kritische vragen überhaupt: NUL.

Nanninga zag hoe de islam in een sketch over de rituele wassing ‘blijkbaar een heel fris geloof’ werd genoemd. “Een andere sketch propageert dat je supergezond kunt afvallen door aan ramadan te doen. Want je eet wat soep en couscous en dadels en daar zit geen vet in. En alle ruzies worden ook meteen bijgelegd.

Een strandscène laat een kind gehuld in boerkini zijn. Ahlem hoeft dat nog niet, omdat ze stap voor stap islamiseert, zodat het voor haar ‘leuk’ blijft, zag Nanninga. “De islam maakt me blij”, zegt het meisje in het Klokhuis.

Nanninga begrijpt best dat Klokhuis niet wil lastigvallen met ‘filmpjes over ISIS, meisjesbesnijdenis, terreur en andere verworvenheden van het mohammedaanse geloof’. Maar een deskundige die aan de jonge kijkers uitlegt dat vasten en daarna volproppen en midden in de zomer geen water drinken niet gezond is, had volgens Nanninga niet misstaan.

Het is nu een ‘juichende reclamespot’ geworden in plaats van een ‘neutrale uitzending’, meent ze. Kinderen worden nu gehersenspoeld van publiek geld, klaagt ze in de column.

Het Klokhuis wordt uitgezonden door NTR, dat ook de moslimtalkshow De Nieuwe Maan uitzendt.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen