Twan Huys wuift kritiek weg: ‘Klinkklare onzin’

Foto: SBSTwan Huys kan zich niet vinden in de massale kritiek die hij kreeg na zijn interview met Daan Roosegaarde in College Tour. Dat zegt hij in de TROS Kompas. Critici vonden dat College Tour helemaal niet het podium is om iemand het vuur aan de schenen te leggen. “Er werd gezegd dat journalistieke, kritische vragen niet thuishoren in ons format. Dat is klinkklare onzin, het programma wordt gemaakt door een steengoede redactie en vinden het altijd leuk als we nieuws kunnen maken.

College Tour is een podium om iemand te prijzen en niet om iemand af te zeiken, vinden critici. Huys denkt daar anders over. “Het is niet de opzet van het programma om iemand te fileren, maar het is ook geen In De Hoofdrol.”

Roosegaarde liep tijdens de opnames eventjes boos weg omdat hij compleet werd doorgezaagd. Dat lekte niet uit na de opnames. “Nee, we hadden zelf ook verwacht dat het direct na de opnamen los zou gaan op Twitter. Maar nee, drie dagen lang niets.

Dat zegt wel iets over hoe de media dit uit zijn verband hebben getrokken, aldus Huys. “Het geeft misschien wel een beetje aan dat mensen het raar vonden, maar verder was er niet zo veel aan de hand.

Volgens Huys kijkt Roosegaarde terug op de uitzending als ‘een goede samenvatting van de opnamen’. “We zijn handenschuddend uit elkaar gegaan.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen