Paul Witteman alsnog toegelaten in Haarlemse kerk

Paul Witteman mag zich alsnog laten interviewen door Dieuwertje Blok in de St. Josephkerk in Haarlem. Dat heeft de NTR laten weten. De Haarlemse kerk kwam vorige maand in het nieuws toen het geen toestemming gaf voor deze opnames van het tv-programma Landinwaarts. De pastoor weigerde omdat het geen religieus doel dient. Witteman reageerde verontwaardigd in de radio. “Na bemiddeling van de bisschop gaan de opnames alsnog door“, laat de NTR nu weten.

Witteman had deze opnamelocatie uitgekozen, omdat hij daar zijn grote liefde voor klassieke muziek en met name het orgel vond.

Die liefde werd overigens met de paplepel ingegoten; Witteman is een telg uit het beroemde muzikale Andriessen-geslacht. Zowel zijn opa als zijn oom waren organist van de Josephkerk.

Jarenlang genoot Witteman samen met zijn broer vrijwel iedere zondag van het orgelspel. Met name de improvisaties konden de broers zeer waarderen.

Witteman vertelt aanstaande vrijdag in het programma over de mooie herinneringen die hij hier koestert. “Voor deze gelegenheid zal ook de huidige organiste van de kerk, Gemma Coebergh, acte de présence geven.”

Landinwaarts is vrijdag om 19.20 uur te zien op NPO 2.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen