‘Plasterk is geloofwaardigheid verloren door PowNed’

Minister Ronald Plasterk zal door zijn optreden in het programma House Ibiza van omroep PowNed in 2011 nooit meer partijleider van de PvdA kunnen worden. Dat stelt columnist Bert Wagendorp in de Volkskrant. Hij is snoeihard. “Na zijn bezoek aan Rutger Castricum op Ibiza was de kans op het partijleiderschap van de PvdA voorgoed verkeken – niemand wil een leider die zich voor gek laat zetten door de eerste de beste grote bek die zich gedekt weet door een draaiende camera.”

Plasterk heeft een grote vergissing begaan, denkt Wagendorp. “Het was pijnlijk voor Plasterk dat hij zijn geloofwaardigheid goeddeels verloor, juist door toedoen van de jongens die hij het Mediapark had binnengeloodst.

PowNed was deze week in het nieuws, omdat omroepbaas Dominique Weesie wil stoppen met radio en tv om verder te gaan als internet-only omroep. Wagendorp prijst dat hij inziet dat hij en zijn collega’s ‘overduidelijk elk talent missen’ voor tv-maken.

De Mediawet schrijft voor dat omroepen radio en tv móeten maken. Weesie hoopt dat die wet wordt aangepast, maar als dat niet gebeurt, blijft hij gewoon radio en tv maken, vreest Wagendorp, wijzend op het riante salaris van de omroepbaas.

Wat er gáát gebeuren, is dit: PowNed blijft nog vijf jaar doorsukkelen. Dat zegt iets over de visie in Hilversum. En ook over de ballen van Dominique Weesie, ben ik bang.

De Volkskrant-column van Wagendorp kunt u lezen via Blendle.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen