Wietze de Jager wilde Lieke Veld niet bij Qmusic

Qmusic-ster Wietze de Jager had liever niet dat zijn vriendin Lieke Veld óók bij Qmusic kwam werken. Dat vertelt de presentatrice in de Vriendin. Na jaren nachtradio te hebben gemaakt gaf Qmusic haar vorig jaar de kans om de doordeweekse lunchshow (12 tot 14 uur) te maken. Die heeft ze niet te danken aan haar vriend. “Ik werkte tot vorig jaar bij 3FM toen ik werd benaderd door Qmusic. Wietze vroeg zich af of we dat wel moesten willen: collega’s van elkaar worden“, vertelt ze. 

De Jager vreesde voor zwijgzame avonden. “Als je allebei hetzelfde werk doet, heb je toch iets minder om over te praten als je thuis komt. ‘Doe het niet’, zei Wietze. Maar ik wilde het toch. Ik had er een goed gevoel over. We hadden afgesproken dat als het niet zou werken, ik de eerste was die zou opstappen. Maar tot nu toe gaat het goed.”

Overdag radiomaken bevalt Veld goed. “Ik moest er wel even aan wennen. Ik werkte eerst alleen ’s nachts en in het weekend, en nu werd ik bij Qmusic opeens gevraagd voor een programma doordeweeks en overdag. Ik voelde wel de druk, omdat er nu veel meer mensen naar mijn programma luisteren.”

En ik lag onder een vergrootglas: ik ben op dit moment de enige vrouw die bij een commerciële omroep in haar eentje een programma primetime heeft. Maar na een maand was ik gewend, en nu voelt het echt als mijn plek.”

 

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen