Nog meer homohatende asielzoekers in Studio PowNed

Het PowNed-interview met vluchteling Ahmed die aangeeft dat hij met een vuistslag zou reageren als hij in ons land kussende homo’s zou zien, staat niet op zichzelf. Dat meldde Studio PowNed in de uitzending van donderdagavond. PowNed is teruggegaan naar dezelfde vluchtelingenopvang en vroeg nog meer asielzoekers naar hun mening over homo’s. Die waren niet mals. “Als ik homo’s zie, dan haat ik ze. Hoe kan ik iets accepteren, wat ik niet leuk vind?“, zegt een Afrikaan.

De Afrikaan vindt homoseksualiteit maar onnatuurlijk. “Ik vind homo’s niet leuk. God heeft een man en een vrouw geschapen. Hoe kan een man veranderen in een vrouw? Dat kan niet.

Ik kom uit Afrika. Ik ben geen witte, ik ben zwart. In mijn land zijn veel wetten. Als je in mijn land homo bent, dan word je vermoord.

Een oudere Arabische asielzoeker heeft dezelfde mening. “Homo’s zijn anders. Andere gedachten, alles anders. En ik vind dat soort mensen niet leuk.

Weer een andere asielzoeker zegt: “Sommige homo’s zijn zo vies.”

Nederland moet begrijpen dat vluchtelingen nou eenmaal anders over homo’s denken, zegt een volgende geïnterviewde. “Wij komen uit een andere cultuur dan de Nederlandse. Wij hebben niet dit soort homodingen.”

Daar sluit de hekkensluiter zich bij aan: “Ik heb het over de 23 Arabische landen in de Arabische wereld. Daar is homoseksualiteit niet toegestaan. Ik zie ze wel, maar ik praat nooit met ze.

Studio PowNed vraagt zich af waarom we als Nederlanders tolerant moeten zijn voor vluchtelingen als zij niet tolerant zijn voor de Nederlandse homo’s.

Lees ook: Tegen PowNed strijdende Ahmed: ‘Vuist voor homo’s’ (vorige week)

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen