Divorce-ster Katja Herbers doet mee aan Groot Dictee

Divorce-ster Katja Herbers is volgende week zaterdag één van de deelnemende bekende Nederlanders aan de jaarlijkse tv-show Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Dat heeft omroep NTR vandaag bekendgemaakt. Andere deelnemende BN’ers zijn onder meer Nicole Buch, Klaas van der Eerden, Ron Fresen, Imanuelle Grives, Nynke de Jong, Cécile Koekkoek, Bert van Leeuwen, Koen Verweij, Ad Visser, Eva Koreman, Tanja Jadnanansing en rapper Sef.

Het Groot Dictee 2015, de 26e editie, krijgt een andere opzet dan de voorgaande 25 keer. Was Het Groot Dictee in die jaren een spellingwedstrijd tussen de prominenten en de krantenlezers, dit jaar wordt het een echte derby der lage landen; een taalstrijd tussen Nederland en Vlaanderen.

Aan de ene zijde van de Eerste Kamer nemen de Nederlanders plaats: 15 prominenten en 15 lezers van de Volkskrant; aan de andere zijde de Vlamingen: 15 prominenten en 15 lezers van De Morgen. Gezamenlijk maken zij het dictee.

Na het schrijven van het dictee volgt de finale. De beste speller van de Volkskrant vormt een team met de beste prominente Nederlander; de beste speller van De Morgen vormt een team met de beste Vlaamse prominent.

In de finale krijgen de teamleden de opdracht tien moeilijke woorden te spellen. Het team dat uiteindelijk de minste fouten maakt, is de winnaar van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2015: Nederland of Vlaanderen.

Het Groot Dictee is volgende week zaterdag om 20.20 uur te zien op NPO 2.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen