538 Non Stop in plaats van Juize op DAB+

Foto: Inge WiedijkDe internetzender 538 Non Stop gaat ook via DAB+ uitzenden. Het station komt vanaf 1 november in de plaats van Juize. Dat heeft de 538Groep vandaag laten weten. Dave Minneboo, programmadirecteur van de 538Groep, vertelt: “Met 538 NON STOP vullen we duidelijk een behoefte in die er is onder DAB+ luisteraars. Uit onderzoek weten we dat ook DAB+ luisteraars naar meerdere stations luisteren en hiertussen switchen, op verschillende momenten van de dag.”

Hij vervolgt: “Mede hierom heeft de 538Groep al jaren de strategie om meerdere substations onder haar merken 538 en SLAM! te voeren.

538 Non Stop komt in de plaats van Juize, omdat er niet genoeg frequentieruimte is om beide stations door te geven. Huize zal wel via internet te beluisteren blijven en op zondagavond tussen 20.00 en 24.00 uur op SLAM!.

DAB+ is de digitale opvolger van ether FM. Om de digitale DAB+ uitzending van 538 Non Stop te kunnen ontvangen is een DAB+ radio nodig. Deze DAB+ radio’s zijn via internet, speciaalzaken en de reguliere elektronica winkels te koop.

De groei van DAB+ radio’s groeit gestaag: volgens recente cijfers van GfK zijn de verkopen van DAB+ radio’s in retail de eerste helft van 2015 verdubbeld en heeft inmiddels 14 procent van nieuwe auto’s een DAB+ radio.

De 538Groep heeft 2 FM-radiostations, 12 digitale radiostations, 2 muziek tv-zenders en diverse websites en apps.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen