538 Non Stop in plaats van Juize op DAB+

Geplaatst op vr 30 okt 2015 om 9:52

Foto: Inge WiedijkDe internetzender 538 Non Stop gaat ook via DAB+ uitzenden. Het station komt vanaf 1 november in de plaats van Juize. Dat heeft de 538Groep vandaag laten weten. Dave Minneboo, programmadirecteur van de 538Groep, vertelt: “Met 538 NON STOP vullen we duidelijk een behoefte in die er is onder DAB+ luisteraars. Uit onderzoek weten we dat ook DAB+ luisteraars naar meerdere stations luisteren en hiertussen switchen, op verschillende momenten van de dag.”

Hij vervolgt: “Mede hierom heeft de 538Groep al jaren de strategie om meerdere substations onder haar merken 538 en SLAM! te voeren.

538 Non Stop komt in de plaats van Juize, omdat er niet genoeg frequentieruimte is om beide stations door te geven. Huize zal wel via internet te beluisteren blijven en op zondagavond tussen 20.00 en 24.00 uur op SLAM!.

DAB+ is de digitale opvolger van ether FM. Om de digitale DAB+ uitzending van 538 Non Stop te kunnen ontvangen is een DAB+ radio nodig. Deze DAB+ radio’s zijn via internet, speciaalzaken en de reguliere elektronica winkels te koop.

De groei van DAB+ radio’s groeit gestaag: volgens recente cijfers van GfK zijn de verkopen van DAB+ radio’s in retail de eerste helft van 2015 verdubbeld en heeft inmiddels 14 procent van nieuwe auto’s een DAB+ radio.

De 538Groep heeft 2 FM-radiostations, 12 digitale radiostations, 2 muziek tv-zenders en diverse websites en apps.
4 Reacties op “538 Non Stop in plaats van Juize op DAB+”


 1. Marcel

  Als er iets niets toevoegt op de radio is het wel non stop muziek. Erg zwak om een thema zender met hiphop (niet mijn muzieksmaak maar het gaat om het principe) te laten vallen voor een nonstop jukebox vind ik zwak en daar is DAB niet voor bedoeld.

 2. Al mijn reactie's worden vastgehouden voor moderatie..

  Hopelijk doen ze net als Radio 10 Gold, Non stop muziek mét nieuwsuitzendingen op het hele uur.

 3. Televisiefreaks

  538 is hiermee op de toekomst voorbereid.

 4. andre

  Q music heeft al jaren Q music non stop. En die hete adem voelen ze.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.