Sinterklaasjournaal genomineerd voor Nipkowschijf

Het Sinterklaasjournaal is genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. Het programma gaat de strijd aan met de andere genomineerden Onze Man In Teheran en Hollands Hoop. Dat is vanavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. De nominatie van het Sinterklaasjournaal, dat in december op de voet werd gevolgd vanwege de Zwarte Pieten-discussie, is erg onverwacht. Veel kijkers reageren op sociale media dat ze een Nipkowschijf iets teveel van het goede vinden.  

Zondag Met Lubach, het veelgeprezen programma van Arjen Lubach, krijgt een eervolle vermelding van de jury.

De Zilveren Nipkowschijf is een televisieprijs die door televisierecensenten van dagbladen en tijdschriften wordt uitgereikt aan het volgens hen beste televisieprogramma van het afgelopen jaar. Deze prijs wordt sinds 1961 uitgereikt.

De winnaar van 2014 was de dramaserie Ramses. In 2012 ging de Zilveren Nipkowschijf naar het VPRO-programma O’Hanlons Helden en in 2011 won DWDD de prestigieuze prijs.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen