Ruud de Wild: ‘Ik ben niet boos en niet werkloos’

Ruud de Wild is niet boos en ook niet werkloos. Dat benadrukte hij vrijdagavond voor de camera van RTL Boulevard. Sinds zijn ontslag bij Radio 538 schrijven de roddelbladen over ruzie en over zijn huidige werkloosheid, maar dat is volgens De Wild nonsens. “Dat heel veel bladen graag zien dat ik werkloos ben… Ik ben helemaal niet werkloos! Ik heb hartstikke veel werk. Alleen ik ga andere dingen doen. Die ik heel leuk vind“, zegt de radio-dj, verwijzend naar zijn andere carrière als kunstenaar.

Ook is er geen sprake van woede, stelt De Wild. “Ik kan toch niet boos zijn om iets wat heel transparant is? Radio 538 en Ruud de Wild leken niet meer op elkaar. Dat kan toch? Er is geen man overboord.

Nu gaat De Wild fulltime schilderen. “Ik vind in Nederland wel vaak dat je ingewikkeld moet lullen als je kunstenaar bent. Ik weet dat mijn agent héél boos wordt als ik dit zeg, maar het moet ook gewoon leuk boven je bank passen.

Ik doe het met hart en ziel, daar gaat het niet om, maar ik wil het met een zekere afstand en luchtigheid blijven bekijken.

De Wild is ontslagen bij Radio 538, ondanks dat hij de meest beluisterde middag-dj van het land is. Hij moet plaatsmaken voor De Coen & Sander Show, dat meer jonge luisteraars trekt.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen