Rob van Someren: ‘Coen & Sander te BN’er-gericht’

Radio 10-dj Rob van Someren is niet erg onder de indruk van zijn directe concurrenten Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Dat laat hij blijken in een interview met Het Parool. Van Someren is kritisch over het duo, dat in september overstapt van 3FM naar Radio 538. “Ik vind dat ze een leuk programma maken, maar de uitwerking is anders. Bij hen is het toch meer belletje trekken. En dan denk ik wel eens: gaan ze weer, nog maar eens een BN’er bellen“, aldus de presentator.

Toch wordt in Somertijd ook veel gekeet. “Maar wij blijven bij de grens vandaan. We worden nooit grof. En veel meer dan vroeger bij Veronica snijden we nu soms ook serieuze onderwerpen aan.”

Somertijd begon in januari terug op Radio 10, nadat Van Someren vorig jaar werd ontslagen door Radio Veronica. “Ik zag dat het station down the drain ging en daar heb ik mijn mond over opengetrokken. Dat werd niet op prijs gesteld.

Nu scoort Radio 10 beter dan Radio Veronica. “Het is heel raar dat het station waar ik elf jaar heb gewerkt – het grootste deel van de tijd met veel plezier – nu ineens de concurrent is.

De mooie score van Radio 10 is onder meer te danken aan het succes van Somertijd. “De middag heeft nog nooit zo hoog gescoord als de laatste maanden. We zitten op een marktaandeel van ruim zes procent, dat was in de vier.

Het is bekend dat Somertijd een vaste schare luisteraars heeft. Het is een polariserend programma: je vindt het heel leuk of je vindt het helemaal niks. Maar het blijkt goed te passen bij Radio 10.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen