Ruud de Wild ‘overvallen’ door geruchten

Geplaatst op ma 02 feb 2015 om 14:10

Ruud de Wild voelt zich ‘overvallen’ door de berichtgeving in de media over zijn toekomst bij Radio 538. Dat heeft de dj laten weten aan De Telegraaf. De krant meldt vandaag dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga mogelijk weggaan bij 3FM om de plek van Ruud de Wild over te nemen in de middag van Radio 538. De Wild, die vandaag geen radio maakt vanwege ziekte, lijkt nog niets te weten. “Dit bericht overvalt me, ik lig met griep in bed. Neem alsjeblieft contact op met Radio 538.” 

Volgens De Telegraaf zijn echter zowel de woordvoerster van Radio 538 als de directrice en de programmadirecteur van de zender onbereikbaar. Ook BNN wil geen commentaar geven.

De Coen en Sander Show is de populairste radioshow in de middag. Er luisteren vooral veel jonge mensen naar. Hun vertrek zou een flinke klap zijn voor 3FM.

Er gaan al langer geruchten over de toekomst van Ruud de Wild bij Radio 538. Mogelijk maakt hij een overstap naar een andere radiozender.
17 Reacties op “Ruud de Wild ‘overvallen’ door geruchten”


 1. ano

  De show van Coen en Sander begon de afgelopen jaren veel te veel in herhaling te vallen. Geen goede aankoop van 538 als het zo is. De chemie lijkt een beetje uitgewerkt tussen Coen en Sander. Vraag me zelfs of deze er ooit is geweest. Sander is heel anders dan Coen. Er zit veel meer chemie tussen Sander en Ramon. Deze laatste zal dan nu met Timur in de middag op 3FM komen.

 2. Dean

  Lijkt me ook niet echt leuk om te horen dat je misschien ontslagen word als je met griep in bed ligt.

 3. wauter

  Ruud de Wild naar Radio Veronica en dan uren van Patrick Kikker.

 4. Mediaprak

  Is met veel bombarie binnengehaald en mag nu weer vertrekken. Sneu hoor. Maar misschien kan hij ‘zinkend schip’ Veronica redden.

 5. Sean

  Ik zou het niet erg vinden dat Sander Lantinga verdwijnt van 3FM. Persoonlijk vind ik het maar een vervelend mannetje. Coen Swijnenberg vind ik een stuk sympathieker. Mocht dit alles doorgaan, dan denk ik dat 3FM/BNN Timur en Ramon op de doordeweekse middag zet.

 6. h.nk@hotmail.com

  Gaan geruchten dat Ruud de Wild in de nieuwe jury van X Factor gaat zitten naast Chantal Janzenen Vengaboys’ Kim.

 7. Orandajin

  Erg teleurstellend als het waar zou zijn. Ik heb een heke al 538, dus ik verhuis niet mee.

 8. Hans

  Het laatste jaar is de concurrentiestrijd tussen op de diverse radio zenders enorm verhevigd. Elk procentpuntje teld. Het is een harde buisiness, kijk maar naar Jeroen van Inkel die werd geloosd bij 538. En nu is Ruud aan de beurt. Ze willen koste wat kost de #1 zijn.

  3FM komt er wel weer bovenop denk ik. Die hebben altijd grote namen voortgebracht.

 9. Marc

  Grootste fout van 3FM zou nu zijn door C&S te vervangen door een ander onvolwassen duo. De kracht van 3FM zit ‘m in dj’s met diepgang.

  Sowieso wordt het een leuk gevecht in Hilversum tussen BNNVARA en de andere omroepen die meer inbreng willen op 3FM… Hou de Facebook en Twitter accounts goed in de gaten van de deejays…

 10. A. Zijn

  @h.nk Waar gaan die geruchten precies? In jou hoofd?:-)

 11. Tjerk

  @Hans,
  3FM en grote namen, haha..
  Ken je de geschiedenis, hoe de zender tot stand is gekomen en waarom, van Hilversum3,Radio3,3FM,NPO3FM of hoe het tegenwoordig ook mag heten?

 12. Mark

  Grote namen? Noem er eens één?

 13. Sean

  @Mark: Gerard Ekdom.

 14. Hans

  @Tjerk: Ik denk dat je zelf de geschiedenis niet helemaal kent. Edwin Evers, Gijs Staverman, Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Stenders, Giel Beelen. Allemaal groot geworden middels Hilversum 3/3FM. En met grote namen bedoel ik, dj’s die mensen wel redelijk kennen. Echt grote namen zijn er maar een paar.

 15. Mario

  En de dj’s van Radio Decibel (piratenzender) in de jaren ’80

 16. Anja

  Als dit werkelijk allemaal zo is en Ruud weet ook werkelijk nergens van vind ik het niet echt erg netjes van de leiding van 538.

 17. Micha

  De omroepsters zijn toch ook afgeschaft? Waarom de radio-dj’s dan niet?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.