Jojanneke: ‘PowNews was rellen om het rellen’

Jojanneke van den Berge ging in 2012 weg bij het PowNews, omdat het er soms ‘rellen om het rellen’ was. Dat vertelt de presentatrice in de Volkskrant. Van den Berge begon bij PowNews met presenteren, maar realiseerde zich na twee jaar dat ze iets anders wilde. “Onze ideeën lagen uiteindelijk te ver uit elkaar. Ik stond achter het idee om iets nieuws te doen en jongeren te bereiken met een nieuwsprogramma, maar soms was het rellen om het rellen. Dat vind ik niet prettig“, vertelt ze.

De presentatrice wil geen onzinnige televisie maken. “Als je journalistiek iets aantoont, iets blootlegt, is het goed, maar dat was niet altijd het geval.”

Sommige items vond Van den Berge kwalijk. “Ik herinner me een reportage van Rutger Castricum die, verkleed als Sinterklaas, ruzie maakte met een andere Sinterklaas, voor de ogen van kleine kinderen. Waarvoor? Waarom? Nee. Dat is niet oké.”

Nu is Van den Berge te zien bij de EO met een programma over prostitutie. “Daarmee kan ik de diepte in. Bij PowNews niet. Het was hop, weg. Het beklijfde niet.”

Jojanneke in de Prostitutie is elke dinsdag te zien op NPO 3.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen