Veel minder kijkers voor Het Groot Dictee

De jaarlijkse tv-show Het Groot Dictee der Nederlandse Taal trok woensdagavond minder kijkers dan gewoonlijk. De 25ste editie van het NTR-programma scoorde 722.000 kijkers op NPO 1, goed voor dik 11 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het Groot Dictee, dat normaal gesproken ruim 1 miljoen kijkers weet te boeien, wist niet genoeg kijkers te vermaken voor een plek in de dagelijkse top 15 van meest bekeken programma’s. De show staat op plek zestien.

Vorig jaar keken er ruim 1 miljoen mensen naar Het Groot Dictee en het jaar ervoor zelfs bijna 1,1 miljoen. Nu blijft de show ver onder de miljoengrens.

De winnaar van het dictee werd Randy van Halen, een 21-jarige student cultuurwetenschappen uit Dordrecht. Hij maakte zeven fouten.

Bij de prominenten won de Vlaamse auteur Christophe Vekeman, die daarmee zijn huzarenstuk van 2002 herhaalde. Hij had 11 fouten.

Björn Soenens, hoofdredacteur van het VRT-Journaal, werd tweede en de Nederlandse weerman Peter Kuipers Munneke eindigde op de derde plaats.

Recht tegenover het dictee trok Surprise Surprise op SBS 6 ruim 1 miljoen kijkers.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen