Onno Hoes doet aangifte van smaad en laster

Onno Hoes heeft aangifte gedaan van smaad en laster tegen zowel omroep PowNed als toyboy Robbie Hasselt. Dat vertelt zijn advocaat Stefan Kalff aan de NOS. Volgens de omroep achten juristen de zaak tegen PowNed kansrijk. Zo stelt hoogleraar Dirk Visser dat de verborgen camera alleen gebruikt mag worden om een misstand aan de kaak te stellen. “En de jongen van PowNews met wie hij op de date ging, was niet minderjarig. Als het gaat om oplichting of ontucht mag het bijvoorbeeld wel.” 

De 20-jarige Robbie Hasselt maakte in opdracht van PowNews stiekem opnames tijdens zijn dates met Hoes. Het programma zond deze uit en veroorzaakte de nodige controverse, omdat de burgemeester van Maastricht onder meer enkele seksueel getinte opmerkingen maakte.

Door de commotie ziet Hoes zich genoodzaakt om op te stappen als burgemeester. Toen hij dat bekendmaakte in een openbare verklaring, kondigde hij al gelijk juridische stappen aan tegen ‘degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn’.

Zijn ex-partner Albert Verlinde en veel andere bekende Nederlanders, zoals Flikken Maastricht-acteur Victor Reinier, hebben laten weten begrip te hebben voor Hoes’ acties tegen PowNed.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen