Gerard Spong: ‘PowNews is strafbaar’

Foto: SBSStrafpleiter Gerard Spong meent dat PowNews strafbaar heeft gehandeld door beelden uit te zenden van twee dates die Onno Hoes had met toyboy Robbie Hasselt. Dat zei hij donderdagavond laat in Pauw. Volgens Spong kan Hoes er zeker voor kiezen om hier een zaak van te maken. “Het staat vast dat PowNews het initiatief heeft genomen om dat miezerige ratje met een geheime camera opnames te laten maken. PowNews heeft zich wat mij betreft schuldig gemaakt aan een misdrijf.”

Hoes spande al eens eerder een zaak aan tegen de publieke omroep BNN, toen hij en zijn toenmalige echtgenoot Albert Verlinde in hun privésfeer werden afgeluisterd door BNN. “Het is eigenlijk een herhaling van de zaak uit 2009. Destijds heeft BNN 2500 euro geldboete gekregen plus 750 euro immateriële schade. Bingo.”

Ook PowNed zou een geldboete boven het hoofd kunnen hangen, denkt Spong. “Onno Hoes kan zo die aangifte doen, met succes, en dan hangt PowNews.”

Op basis van deze beelden mag Spong in elk geval niet uit zijn ambt als burgemeester gezet worden, meent de advocaat. “Wat mij betreft is dit onrechtmatig verkregen bewijs. Als de leden van de gemeenteraad dit gaat gebruiken, dan zijn het in mijn optiek gewoon ordinaire helers. Dan heb je gewoon een criminele gemeenteraad. Dat wil je niet hebben.”

Het argument dat de beelden zijn gemaakt om te bewijzen dat Hoes chantabel is, vindt Spong onzin. “Chantabel ben je alleen als je iets doet wat het daglicht niet kan velen.”

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen