Dieuwertje Blok mengt zich niet in Pietendiscussie

Foto: Fred de Groot

Dieuwertje Blok, de presentatrice van het Sinterklaasjournaal, mengt zich niet in de discussie over Zwarte Piet. Dat heeft ze laten weten op 3FM. Dit jaar wordt het Sinterklaasjournaal nauwlettend in de gaten gehouden, omdat het programma een grote rol speelt in de kleur van Piet. “Er is veel rumoer omheen, maar ik ben gewoon met het Sinterklaasjournaal bezig. Ik probeer me er zo veel mogelijk aan te onttrekken en er in elk geval niet aan mee te doen. Wij hebben gewoon het programma“, zegt ze.

Blok vindt het jammer dat het feest dit jaar een beetje wordt verstoord. “Ik wil dat het de komende drie weken gewoon een leuk, licht, vrolijk, kleurrijk feest wordt met veel humor, zelfspot en relativering. Dan zou ik erg gelukkig zijn.”

Sommige mensen vinden Zwarte Piet discriminerend. “De discussie over dit kinderfeest is inmiddels wel heel hoog opgelopen en extreem. Bij het Sinterklaasjournaal hebben we ons programma en we hebben geen zin om onderdeel van die discussie te worden. Althans niet nu, want nu moet het gewoon een leuke serie voor de kinderen zijn. Daarna zien we wel weer.”

Het gaat in eerste instantie om de kinderen en die verwachten gewoon Sinterklaas en Pieten en hen maakt het verder niet uit, als die Pieten maar kleurrijke pakken aan hebben en veel pepernoten strooien en cadeautjes geven.”

“Er moet veel vrolijkheid en lichtheid zijn en dat is voor kinderen van belang.”

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen