Rob van Someren emotioneel bij zaak tegen Veronica

Geplaatst op Fri 12 Sep 2014 om 11:35

Foto: Daniel J AshesRadio Veronica-dj Rob van Someren is na afloop van zijn rechtszaak tegen Radio Veronica in tranen uitgebarsten. Dat schrijft het AD vandaag. Van Someren is het er niet mee eens dat de stekker is getrokken uit zijn programma Somertijd en zijn dienstverband. “Ik krijg te horen dat Somertijd stopt. Dat Jeroen van Inkel op mijn plek komt en ik diezelfde dag nog een voorstel krijg voor een contractbeëindiging”, sprak de radiomaker. “Het grijpt me aan. Ik wil verder met Veronica.

Volgens Radio Veronica is de dj vrouwonvriendelijk, maar dat ontkent hij. Volgens zijn advocaat speelt er iets anders. “Sinds Niels Hoogland er aan het hoofd staat, is er een flink aantal dj’s uit gegaan. Er zijn vooral mensen uit Hooglands Radio 538-tijd voor teruggekomen. Van Inkel heeft ook dat verleden.”

De uitspraak is op 7 oktober.
42 Reacties op “Rob van Someren emotioneel bij zaak tegen Veronica”


 1. Wauter

  Rob laat dat zinkende schip met rust. Radio 10 grijp je kans!!!

 2. Wwzapper

  Als die sfeer er zo achteruit is gegaan (die indruk krijg ik door alle berichtgeving rondom dit onderwerp), waarom wil ‘ie er dan nog zo graag blijven? Vreemd.

 3. anonymusje

  Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat Rob aan de kant gezet is, ik denk dat voor veel mensen hij een zeer welkome afsluiting van de dag is. Humor, beetje op t randje, maar da’s cabaret en gewoon een gezellige middag show. Dat Niels Hoogland aan t roer staat vind ik raar. Het zal dus niet lang duren of Froukje d B zal ook haar opwachting maken. Veronica is een ouwe jongens zender, daar moet je gasten op zetten die bewust die tijd mee hebben gekregen. Bart van Leeuwen, Lex Harding, Erik de Zwart aka machinist en zeker Rob van Someren…Natuurlijk is van Inkel een grootheid, Curry er weer bij en het is lol, maar de rest mag niet ontbreken..

 4. ABCD

  Niels Hoogland. Die laat overal van zich horen en niet altijd in positieve zin. Wat Rob van Someren betreft: iedereen was wel klaar met zijn moppen en grappen. Maar goed, misschien Radio 10 of een ander digitale radio-zender.

 5. Mediaprak

  Zo win je een Radioring en zo wordt je na je ziekte er bij Veronica uitgeknikkerd. Even de feiten; marktaandeel Radio10 nu gelijk aan die van Veronica. Veronica moet een ‘vrouwvriendelijker’ imago krijgen… Maar blijft wel medesponser van de Eredivisie (???).
  Dus mede Mediacourant lezers; Steun Rob en ‘like’ de facebook pagina Somertijd moet blijven. En management Radio10, 100%NL, RadioNH, West, Utrecht ea; Programma in de aanbieding, gemotiveerd team, tegen elk redelijk bod, gegarandeerd luisteraars.

 6. Nico

  Niels Hoogland breekt alles af wat opgebouwd is. Nu ook met Veronica, dat gaat ook al bergafwaarts. De Hoogland-dictator wordt hij ook wel genoemd.

 7. michiel

  Was veruit het leukste radio programma bij Veronica.
  Van Inkel doet leuk Van Someren is leuk.
  En in de file op weg naar huis mis ik hem iedere dag.
  Hopelijk dat ie bij radio 10 ofzo verder kan.
  Vrouw onvriendelijk laat me niet lachen, hij maakt een soort radio waar zonder aanziens des persoons iedereen en alles op de hak genomen wordt.
  Veronica is de laaste 5 jaar goed bezig om in navolging van tv ook hun radiozender om zeep te helpen was echt een merknaam, maar blijft niets van over. Jammer.

 8. Marc

  Naar Veronica terug lijkt me uitgesloten. Die verhoudingen zijn zo verziekt, dat moet je niet willen. Radio 10 lijkt me nu dé juiste plek voor hem.

 9. edvawa

  Hoogland flikte dat ook al bij 538, liet een spoor van vernielingen achter! Verbaast me dat Rick van Velthuysen nog bij Veronica zit nu, Hoogland sloopte zijn show(s) bij 538! Rick was top bij 538 tot Hoogland het hele team sloopte!

 10. Mosselman

  Ik was na een tijdje wel uitgekeken op van Someren. Moppen die herhaald worden, altijd dezelfde grapjes met de sidekicks en dan de playlist van veronica, brrrrrrrr.

 11. Mediaprak

  Als je zo’n sterke naam hebt (radio,TV en weekblad) en een nieuwe FM collega (Radio10) heeft binnen 4 maanden een zelfde marktaandeel.. Dan ben je dus echt niet goed bezig. Ga toch weg uit Naarden. Bouw je studio in het Veronicaschip in Amsterdam-Noord. Discovery,MTV,IdTV personeel als buren is mi toch een stuk motiverender dan Naardens AH mutsen. Je hebt synergie met de grootste krant van Nederland… Waar was deze zomer ‘Veronica komt naar je toe’? Waarom Starbucks? In elke studentenstad horen toch Veronica/DE koffiebars? Met Veronica radio als muziekbehang, Veronica op beeldscherm en gratis Telegraaf? Op ieder strand een Veronica beachclub. Op Renesse en Terschelling een Veronica camping? & in de regio Veronica festivals?

 12. Noordeney

  Als je zo’n sterke naam hebt (radio,TV en weekblad) en een nieuwe FM collega (Radio10) heeft binnen 4 maanden een zelfde marktaandeel.. Dan ben je dus echt niet goed bezig. Ga toch weg uit Naarden. Bouw je studio in het Veronicaschip in Amsterdam-Noord. Discovery,MTV,IdTV personeel als buren is mi toch een stuk motiverender dan Naardens AH mutsen. Je hebt synergie met de grootste krant van Nederland… Waar was deze zomer ‘Veronica komt naar je toe’? Waarom Starbucks? In elke studentenstad horen toch Veronica/DE koffiebars? Met Veronica radio als muziekbehang, Veronica op beeldscherm en gratis Telegraaf? Op ieder strand een Veronica beachclub. Op Renesse en Terschelling een Veronica camping? & in de regio Veronica festivals?

 13. Ano Nieme

  Het is schandalig hoe Rob aan de kant is gezet. Ook om dit tijdens een ziekteperiode te doen.
  Hoogland moet zich KAPOT schamen

 14. John

  Ik zeg Radio2 pak je kans en zet van Someren in de middag tussen 16.00 en 18.00 uur. Kan dat kansloze programma van Wout eruit want dat is slaapverwekkend!!!

 15. René

  Nee niet op radio 2, die staat aan op mijn werk en moet daar dus verplicht naar luisteren. Die limericks/moppen etc. van van Someren trek ik echt niet, vreselijk niveau.

 16. Wes

  Na 10 jaar Somertijd is het wel klaar

  Rick zijn beste programma blijft altijd nog MIDNR en jawel: Niels heeft daar destijds toestemming voor gegeven

 17. Johan Markerink

  Mensen
  Ik heb er duidelijk een mening over
  Rob ga je storten op een andere station , wel lekker een commericiele omroep doe daar lekker weer je ding
  En laat die Veronica maar mooi voor wat het is , als die 538/2 (zoals ik ze nu noem) zich wilt verbreden moeten ze dat maar lekker doen
  Zo op die manier redden ze het toch niet en krijgen ze een hele mooie NAAM zo bah
  Maar die Niels H is binnenkort toch pleite als hij zo doorgaat en zo met zijn mensen omgaat

 18. koekoek

  zo win je de gouda radio ring zo word je aan de kant gezet

 19. Beau ter Ham

  @ René

  Van Someren kan vast ook wel radioprogramma’s presenteren zonder limericks en flauwe moppen.

 20. Don

  Een discojockey én cabaretier zijn gaat nooit never niet goed samen, goed besluit dus van Veronica! Die gastjes moeten gewoon plaatjes aankondigen en een beetje achtergrondinfo geven, meer niet. En zelfs dan zijn het vaak nog geeneens goede jocks, ik kan er zelfs nog geen 5 nomen in ons landje, de mesten pruilen non-info uit en zitten een beetje stom te neuzelen (ook die van Inkel).

 21. Veronicainsider

  Het schijnt intern bij Veronica flink te rommelen. Niet iedereen is blij met meneer Hoogland, behalve de bazen die boven hem staan. Tja, dan krijg je dus de situatie dat personeel en de leiding lijnrecht tegenover elkaar staan. De spanning in Naarden is echt om te snijden tot soms schreeuwend en tierend door de burelen rennend personeel. Het ziekte verzuim is daar nog nooit zo hoog geweest sinds de komst van dat betweterige kaalkopje Hoogland. Ze zijn op de radio ook echt de weg kwijt. Zo is het mannelijke pop/rock format min of meer over boord gegooit omdat het ook vrouwelijke luisteraars moet trekken. Daar is ook de daling de oorzaak van. Nu met Van Inkel willen ze de mannelijke luisteraars weer terug hebben. Maar probeer dat maar eens, iets over boord gooien en dan nu weer iets opbouwen is in radioland nog nooit gelukt. Die luisteraars krijg je echt niet terug, ook niet met gelikte reclamecampagnes die nu lopen op abri’s en TV. Dat pop/rock format is ook erg beperkt en een niche. Een brede 80’s, 90’s en zero’s zender zou welkom zijn waarin alle muziekstijlen uit die decennia (disco/dance/new wave en rock) gedraaid wordt.

 22. Coeus

  Heeft Hoogland het kunstje soms afgekeken van Robert Jensen?

 23. Veronicainsider

  Daar lijkt het wel op. Ook is het geluidstechnisch een grote rotzooi. Binnen een week is het geluid op de FM weer totaal anders dan een week geleden. Iedereen kan daar schijnbaar aan de soundprocessing lopen draaien. Het klinkt op FM nergens naar, 1 vervormde rotzooi. De man die daar de processing regelde is ook een paar maanden geleden de laan uitgestuurd. Nu doen ze het blijkbaar allemaal zelf. Erg amateuristisch dus.

 24. Ano Nieme

  Hoogland moet bij Talpa gaan werken. Daar zijn ze meester in zenders slopen

 25. Mediaprak

  @ Anno Nieme: werkte Dhr Hoogland niet bij 538 (volle dochter van Talpa)?

 26. Bóris

  Veronica doet het wéér!

 27. Hans

  @Mediaprak: Dat Radio 10 erg goed scoort komt mede doordat ze recente muziek mogen en kunnen draaien. Veronica is zo beperkt qua muziek. Dat houdt toch geen mens vol? Ik niet in ieder geval. Voor een uurtje per dag misschien. En dat mede door die gestoorde clausule die op dat FM kavel zit.

 28. anonymous

  Hoogland moet vertrekken en van Someren moet terug.
  Zo ga je niet mensen om, radio veronica.

 29. Lennard

  Somertijd was het vlaggenschip van Veronica. Je kunt het niets vinden, maar een hoop mensen stemden juist hierdoor af op deze zender. Ik vond het in ieder geval hilarisch. Met name de vrijdaguitzendingen waren meestelijk met Dingetje die de verkeersinformatie las. Maar ook items als ‘wat ruist er door het struikgewas’ en de limericks waren briljant. En nu met van Inkel: saaie 13 in een dozijn radio. Heel jammer. Hopelijk gaat van Someren snel bij een concurrent zoals 10 aan de slag.

 30. Bowser

  Niels Hoogland is een vieze, vuile, zielige, kale rat.
  Van Rob heeft hij genoeg gehad!
  Maar bij ons is ‘t niet zo.
  Dus Rob, kom terug op de radio!
  Jij was altijd de grappenmaker.
  Niels is een zender-kapotmaker.
  Rob was the best!
  Niels, krijg de pest!
  Rob had een aanstekelijke lach.
  Maar dankzij Niels zeg ik Veronica nu gedag!
  Ik schakel over naar 3FM.
  Deze zender lijkt me ook goed voor Rob z’n stem.
  En neem dan ook Sven, Juri en Dingetje mee!
  Dan krijgen vieren we elke middag weer feest voo twee!

 31. Dirk

  Rob als we je kunne helpen dan zijn je trouwe luisteraars die je rug hebben desnoods neginnen we een eigen radiozender want als rob en zijn crew op die zender te horen zijn wordt die zender een top zender.
  Meerdere luisteraars zullen het hier mee eens zijn
  Ik wacht de uitspraak met spanning af

 32. Kendra

  Rob moet zich niet druk maken en lekker gaan hobby’en met Ben, Lion en de rest die staan te trappelen van ongeduld.

  ”Het ritme van de hoofdstad”.

 33. Anonymous

  @Kendra: Decibel is toch al terug?

 34. JP

  Ook ik ben na een hartinfarct aan de kant gezet,dat vreet aan je.
  Verder was het veruit het leukste programma in de spits.
  Hopelijk weer snel op een andere zender. Veronica was ik toch al klaar mee, elke keer weer dezelfde nummers. Kop op Rob volgers genoeg.

 35. Lorelei Lee

  Anonymous, op het web.
  Het andere Decibel is nep.

 36. Lorelei Lee

  Mijn vriend (of wat daarvoor moet doorgaan) vindt ook altijd dat ik te veel decibels produceer.
  Ben een klein krijsertje.
  Hi-hi-hi-i-i-i-i!

 37. Sven L.

  Het hele merk Veronica wordt om zeep geholpen, niet alleen de radio.

 38. Michel

  @ Sven L. Eens!

  Voor Rob misschien Radio 2 bij AVROTROS of anders Radio 10?

 39. Anonymous

  @Lorelei Lee: schijnt volgens ‘de wandelgangen’ wel een nieuw dance station aan te komen. Of dat met de oude garde van Decibel te maken heeft weet ik niet. Weet jij meer?

 40. -_-

  Decibel is prima dat is eigenlijk wat Veronica had moeten doen.

  De hits van nu en de hits van vroeger maar dan de leuke hits niet die rock pop onzin.

  Gewoon lekker veel dance. Luisterde eerst veel 538 en Slam FM maar Decibel heeft leukere muziek.

 41. Anonymous

  Decibel? Nee, dat is dat station wat overigens onterecht teert op een naam uit het verleden waar ze geen recht toe hebben. Er is maar 1 Decibel en dat zend uit op het internet onder een afkorting van die naam.

 42. Roberto

  Het fundement onder Veronica is zwaar beschadigd na het vertrek van DJ’s als
  Erwin Peters,Luc “AC/DC” van Rooy,Bart van Leeuwen,DJ Sven.En nou word Rob van Someren ook bedankt voor zijn bijdrage.Ik had gehoopt op een reunie uitzending op vrijdag 29 Augustus met Sven Youri,Dingmans en Rob himself.Het mocht echter niet zo zijn.Het Somertijd “interimteam” heeft het programma van Rob van someren de nek omgedraait.Sinds Rob in de ziektewet zit is zijn programma razend snel afgegleden naar een in en in triest nivo,dit heeft Rob natuurlijk nooit en te nimmer verdiend.De enige nieuwe DJ van Veronica die nivo heeft is Martyn Muis het is jammer dat zijn collega de snelsprekende Kimberly v/d Berkt niet is mee gekomen naar Veronica.In het verleden deden zij samen de 53nachtclub en dat zorge voor veel hilariteit.
  By the way : mijn eerdere reactie is uit de lijst geschrapt vanwege kwetsende opmerking,vermoedelijk over Wouter van der Goes,het volgende wil ik hier over kwijt : Als DJ is niks mis met Wouter in het verleden was hij de waardige opvolger van Ruud de wild die naar 538 vertrok.Op 3 Fm had hij een goed programma,dat het bij Radio 2 er niet goed uitkomt heeft denk ik te maken met de programma vorm en misschien minder vrijheid bij Radio 2,maar nogmaals ik heb niks tegen Wouter van der Goes.Dit terzijde
  Rob het ga je goed,zodra je nieuwe (radio) werkgever bekend is zal ik er naar luisteren,en voor Veronica geldt : ik hoop dat de geschiedenis zich herhaalt van 31 augustus op 1 september 1974,toen is tijdelijk de stekker er uitgegaan,de legendarische Rob Out heeft Veronica op sleeptouw genomen en is er sterk uitgekomen.De enige die het nu nog kan is Erik de Zwart.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.