Mark Rutte: ‘Reactie op homogerucht was nodig’

Foto: Nick van OrmondtMark Rutte heeft het bericht van omroep PowNed dat hij een relatie zou hebben met een man officieel ontkend, omdat het anders de campagne voor de Europese verkiezingen zou verstoren. Dat heeft de premier laten weten op 100% NL. Normaal gaat Rutte nooit in op dit soort geruchten. “In dit geval hebben we het echt officieel ontkend, omdat anders de campagne er te veel over ging en ik mijn boodschap niet genoeg kwijt kon. Ik heb er zelf overigens geen last van“, aldus de minister-president.

Soms komen geruchten niet goed uit, aldus Rutte. “Het gebeurt heel vaak dat er roddels zijn en die laat ik vaak. Als je drie dagen voor de verkiezingen zit en ik heb een aantal kansen om te laten zien waar ik voor sta in deze Europese campagne en het gaat alleen maar daarover, dan is het zonde van de zendtijd.”

Als hij inderdaad een vriend had, zou Rutte er geen moeite mee hebben om uit de kast te komen. “Ik kom uit een liberaal nest, de VVD is een liberale partij. Het zou natuurlijk geen enkel probleem zijn als het zo was.”

Waarom Jan Roos van PowNed het bericht naar buiten heeft gebracht, weet Rutte niet. “Of hij een blauwtje bij me heeft gelopen? Niet dat ik weet.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen