Nieuwe koers voor Radio Veronica

Geplaatst op Thu 31 Oct 2013 om 14:36

Foto: Daniel Ashes

Radio Veronica vaart vanaf maandag een nieuwe koers. De zender krijgt een aangescherpte muziekmix met meer variatie, een vernieuwde vormgeving, een opgefriste huisstijl en een aangepaste DJ-line-up. Dat heeft ze vandaag laten weten. Het station blijft vooral klassiekers uit de 90’s en 00’s draaien, “maar er is ook ruimte voor muziek van huidige Top 40 artiesten. Daarnaast zorgt de inzet van een nieuw jinglepakket voor een energieke, eigentijdse sound.” 

Tevens programmeert Radio Veronica vanaf maandag een groot aantal nieuwe programma’s. Lindo Duvall zal elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur te horen zijn en Patrick Kicken van 13.00 tot 16.00 uur.

Mark van der Molen wordt de nieuwe sidekick in het programma van Rob van Someren en krijgt daarnaast elke werkdag zijn eigen programma tussen 19.00 tot 21.00 uur.

538-DJ Martijn Muijs is een nieuwe aanwinst bij Radio Veronica en zal vanaf december elke werkdag tussen 21.00 en 00.00 uur op de zender te horen zijn.

Met het ingaan van de nieuwe programmering neemt Radio Veronica afscheid van DJ’s Erwin Peters, Luc van Rooij en Dennis Hoebee. Met Bart van Leeuwen wordt gesproken over een alternatief programma.

Zenderbaas Niels Hoogland: “Radio Veronica is altijd een eigentijds radiostation geweest. Dit betekent van tijd tot tijd vernieuwen en aanpassen met als doel nog meer luisteraars dagelijks een goed gevoel te geven met een unieke muziekmix, humor en spraakmakende acties.”
39 Reacties op “Nieuwe koers voor Radio Veronica”


 1. Joost

  Dus niet meer 6 keer per dag U2, Keane en Robbie Williams?!

 2. Marc

  Meer variatie, ik vraag me af wat we daar onder moeten verstaan. Veronica was altijd pop/rock terwijl er meer muziek stijlen zijn die er in de afgelopen jaren zijn gemaakt, dus als ze nu ook eens danceclassics uit de jaren 80 gaan draaien en new wave, dan wordt het misschien wel leuker en gevarieerder.

 3. BartV.

  Sky Radio zit op een vrij kavel met midlle of the road muziek en Veronica zit op een kavel voor voornamelijk gouwe ouwe muziek.
  Beiden zijn grotendeels van TMG. Handiger zou zijn Sky Radio op het kavel te zetten voor gouwe ouwe – zodat Veronica als hitradio naar het vrije kavel kan wat Sky nu gebruikt.

 4. John

  Ik mis Silvan Stoet in dit gehele verhaal, zat in avond, maar nu

 5. Rogier, Amsterdam

  Jammer dat de naam ‘Radio Veronica’ zo te grabbel is gegooid. Dit station heeft niets meer te maken met het station van weleer. Niet met het piratenstation, noch met Radio Veronica destijds op Radio 3. Alle populaire dj’s, zoals o.a. Jeroen van Inkel, zitten bij concurrerende stations. Alleen Bart van Leeuwen doet nog denken aan Radio Veronica van toen. Wat resteert zijn middelmatige dj’s en een klootloze muziekmix.

 6. Marc

  Bart van Leeuwen vertrekt ook lees ik nu…:-(
  Alleen de naam Veronica is er nog, maar die identiteit die Veronica in het verleden had wordt ook volkomen te grabbel gegooid.

 7. Wes

  @john Silvan Stoet gaat een programma maken op zaterdag en zondagmiddag tussen 4 en 7

 8. tja

  @Marc, de identiteit van Veronice bestaat al meer dan 10 jaar niet meer. SBS gebruikt alleen de naam. Verder lijkt het nog nauwelijks op het echte Veronica. BNN lijkt van alle omroepen/zenders nog het meest op het oude Veronica maar dan bij vlagen en veel slechter.

 9. Hicham

  Ze draaien wel vaak dezelfde muziek. Jaarlijks houden ze eens zo’n top 80’s of 90’s week en dan denk ik “verrek ze hebben wel andere muziek”. Maar die draaien ze dus niet buiten die speciale weken om. Jammer, er is zat te mixen als ze eens wat verder keken.

 10. Ruud

  Ik hoop wel dat ze niet gaan afzien van de top 80’s, 90’s album etc. daar luisteren we op mijn werk graag na.
  @Hicham, vele radio station draaien in een TOP andere muziek dan op hun reguliere playlist. Wel jammer, want daar zitten vaak juweeltjes tussen.

 11. Marc

  Hopelijk gaan ze nu wél eens afzien van al die lijstjes die tot in den treuren ook nog eens worden herhaald ook. Dat is helemaal nergens voor nodig.

 12. Anonymous

  Erg jammer van Martijn Muijs geweldig dj in de nacht bij radio538!

 13. tim

  Zolang Ben Liebrand maar blijft. Gelukkig nu niet meer zes keer per dag U2. Hopelijk wat meer 80 en 90er jaren muziek die je gewoon niet zo vaak hoort.

 14. Martijn

  De 53n8club wordt nooit meer wat het geweest is. Eerst Kim weg en nu Martijn. Doodzonde!

 15. Wim

  Radio Veronica is toe aan vernieuwing.nu radio 10 in dezelfde vijver zit te vissen zit er weinig onderscheid meer in tussen deze zenders dus de vernieuwing is echt nodig nu de luistercijfers van radio veronica van 6.0 naar 4.8% zijn terug gelopen.Nu alleen nog betere ontvangst in de achterhoek, betuwe en Limburg..
  Succes met de vernieuwing….ik blijf luisteren!

 16. Wes

  @wim Zelfde vijver? Dat alles behalve

 17. peter1

  Ze moeten eens naar Radio Donna -BRT luisteren of naar de BBC
  daar weten ze hoe je een popzender moet runnen
  Nederlandse popzenders als 538- zijn vergeleken met de genoemde zenders maar waardeloze dj met voorop veel shitmuziek Ook sky en die andere popzenders die in het rijtje van de top 10 staan zijn niks
  wat een armoede!

 18. M@rk-Bred@.

  Radio Veronica zou eens moeten gaan luisteren naar het Belgische zenders als Joe FM en Nostalgie, want zij draaien gewoon alles en niet alleen ieder uur Queen en U2, maar ook gewoon produkties van Stock, Aitken en Waterman en zelfs Modern Talking…

 19. Albert2.0

  Radio Veronica lijkt straks wat minder op Radio 10 en iets meer op 538.

 20. Ramon

  Bart v Leeuwen pas een contract ondertekent voor onbepaalde tijd. Wat is het waard? Nu horen we Bart op classic fm woensdag en donderdag avond.
  Classic fm was ook begonnen met een nieuwe programmering.
  Gepresenteerde programma s. Met Michael Pilarcyk Bart en Harry v.d Heijden.
  Nu heeft dat heel kort geduurd. Alleen Jos Kuijer horen we nog.
  Veronica, het is alleen de naam. Verder heeft het niets meer met het veronica te maken wat het is geweest. Bart v.Leeuwen, wat voor programma zou hij krijgen? Dit is alles allang besproken en goed geheim gebleven. Niks op radio.nl te lezen, zoals uitlekte dat 10 gold weer terug op de FM kwam.
  En na tien jaar terug op FM wordt weer een beetje op gefrist. Zoals vaker is gebeurd. Waarvan de terug keer van Erik de Zwart een soort van hoogtepunt was.

 21. k:Alex

  He, Martijn Muijs weg bij 538, hij was een van de leukste DJ’s daar.
  Toch luister ik de laatste tijd steeds meer Veronica, op Evers, Frank, Tim en soms Ruud na is 538 niks meer.

  Zolang Veronica de meeste nieuwe POP maar laat liggen zal ik nog wel eens vaker luisteren.

 22. 39

  Bart van Leeuwen naar Sky radio!

 23. M81

  Volgens mij zijn ze bij Veronica als de dood voor Radio 10 en is dit een wanhoopsdaad. Sinds Radio 10 terug op FM is gekomen, is het marktaandeel van Radio Veronica al all time low….

 24. jasper

  Ze moeten die vervelende Rick van Velthuysen er ook uit knikkeren.
  Bart van Leeuwen moet blijven.

 25. Wauter

  90’s en 00’s muziek, ik was als luisteraar al weg en nu helemaal. Wat een kutmuziek draaien ze. Ze hebben een playlist van 100 platen en die wordt elke dag in een andere volgorde gedraaid. Voor mij nu radio 10. Niels hoogland heeft het voor elkaar gekregen om een radiostation naar de klote te helpen.

 26. Marc

  Die Niels Hoogland die denkt ook dat hij het heeft uitgevonden met z’n “Radio Veronica is altijd een eigentijds radiostation geweest. Dit betekent van tijd tot tijd vernieuwen en aanpassen met als doel nog meer luisteraars dagelijks een goed gevoel te geven met een unieke muziekmix, humor en spraakmakende acties.” Unieke muziekmix met meer van hetzelfde zeker. Dat is ook het enige wat ze kunnen bij Sky Radio (waarvan Veronica is).

 27. anonymous2

  Heb sinds vorige week Radio 10 ontdekt en ik ben weg nu bij Radio Veronica….

 28. Rudie

  De oude Sky/Veronica directeur werkt nu bij 100%NL en Radio 10 en heeft eerst Sky aangevallen met 100% NL. Nu zijn de peilen gericht op Radio Veronica met Radio 10. Veronica krijgt het zwaar

 29. K9

  @ rudi: peilen? Loi cursus nederlands zou je goed doen. ;-) Maar heb net radio 10 opgezocht, dat is inderdaad leuker dan Veronica.

 30. Ramon

  Anonymous2,

  Bart naar radio 10? Leuk als het waar is. Maar 2017 vervalt de vergunning om op de FM uit tezenden. Moet er dan op dat kavel weer opnieuw geboden worden? Radio.nl was dus niet geinformeerd over het nieuwe veronica. Normaal zijn ze goed geinformeerd. Het was dus niet uit gelekt. Zoals wel dat Radio 10 terug op FM kwam.

 31. Johan Markerink

  Maar ze vergeten wel mooi dat er 2 stemmen echt Veronica waren
  Bart van Leeuwen en Luc van Rooij van de zender afhalen is de domste actie wat ze hebben gedaan
  Dus ze zullen zeker luister-vrienden gaan verliezen met het vertrek van deze 2 heren die andere 2 heren als Erwin Peters en Dennis Hoebee dat mag geen naam hebben
  Maar Van Leeuwen en Van Rooij wel , echt heel dom en dus zullen ze mij als luister-vriend echt gaan kwijt raken helaas
  Mede dank zij N. Hoogland die ook bij 538 vertrok en niet zijn ideeen kon waarmaken en dat flikt hij nu bij Veronica en als het niet gaat zoals hij het wil en bijna Veronica om zeep helpt is hij daar ook pleite
  Ik vind het erg jammer dat ze deze koers gaan maken en niet Luc is Los en Goud van Oud op de zender laten zijn ze mij kwijt
  Want dat was en is Veronica
  Dus ik hou vol , ze hadden die oude koers moeten behouden dan waren ze misschien als nummer 1 in Nederland geworden want ik luisterde altijd met plezier maar nu helaas niet meer
  Ik had N. Hoogland op mijn Twitter-account staan maar er nu snel afgeflikkert

 32. nathalie

  Ik heb nu 2 dagen geluisterd naar het “nieuwe” Veronica maar ik hoor
  geen verschil met het oude Veronica.
  Er zijn wel nieuwe dj’s maar de muziek is hetzelfde gebleven.
  Nog steeds elke dag tot vervelends toe Aerosmith, Guns and Roses etc
  De grootste fout is dat ze Bart van Leeuwen van de zender hebben gehaald.
  Hij was nog de enige waar ik naar luisterde en Goud van Oud was gewoon een leuk programma.
  Mij zijn ze nu kwijt als luisteraar, ben overgestapt naar Arrow.
  Veronica, haal Bart terug!

 33. rien

  peter, ik weet niet in welke tijd je nu leeft, maar BRT en Radio Donna bestaan echt niet meer!!!!!!
  ben het met je eens dat de belgische radio meer voor mij is, en dit al jaren, luister bv radio nostalgie, studio brussel, classic 21, pure fm, joefm enz enz.
  luister thuis nooit geen nederlandse radiostations, alleen buitenlands

 34. Henk

  Ben inmiddels overgestapt op radio 10, die wel de hits uit het verleden draait voor de oudere jeugd.

  Bart van Leeuwen (Ton Egas) hoort gewoon op Veronica !

  Radio 10 op FM: http://www.radio10.nl/frequenties-2/

 35. Kees

  Ach god. Weer een hitradiozendertje. Pfffff.

 36. Mijnheer

  Weer een stukje oude VERONICA naar de kloten.
  Jammer.

 37. maro

  Ik vraag me af wat er veranderd is
  alleen nieuwe DJ S vaak dezelfde nog op 1 dag
  nee niet echt veranderd !!!!!!!

 38. maro

  Ik vraag me af wat er veranderd is
  alleen nieuwe DJ S vaak dezelfde plaat nog op 1 dag
  nee niet echt veranderd !!!!!!!

 39. Johan

  Dacht dat ik de enige was die het opviel dat ze bij Veronica de hele dag alleen van die zure depri rock muziek en daar wat Bruno mars en Adèle tussendoor draaien. B.v Decibel/radio10 weten wel dat er meer leuke hits (dan alleen die echte ;-) uit het verleden zijn en goed te combineren met het hedendaagse.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.