BNR en Radio 1 kibbelen op de radio

Radio 1-presentator Jurgen van den Berg en BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich, vroeger zelf ook werkzaam voor Radio 1, hebben maandagmiddag gekibbeld op Radio 1. Dat was te horen in het radioprogramma Lunch. De heren belden over de grap die BNR heeft uitgehaald, door ‘undercover’ te adverteren op Radio 1. Fröhlich gaf aan dat Radio 1 wél mag adverteren op BNR. “Waarom zouden ze dat doen van Radio 1? 0,7 procent marktaandeel, Sjors“, sneerde Van den Berg. 

Van den Berg vindt het heel logisch dat Radio 1 geen spots van de concurrent wil uitzenden. “Is het niet flauw om in een persbericht een beetje verontwaardigd te doen dat de STER jullie weigert?

Fröhlich denkt daar anders over. “Ik zou zeggen: wees blij als publieken dat de commerciëlen jullie geld komen brengen.

De Radio 1-man vindt dat BNR te veel bezig is met Radio 1. “Waarom is BNR toch zo bezig met Radio 1? Ik zou zeggen: richt alle energie op de eigen zender.

Bovendien denkt Van den Berg dat er iets achter steekt. “In hoeverre was dit voor de eigen bühne, Sjors? Ik kan me voorstellen dat ze bij BNR nog altijd denken: die Fröhlich is groot geworden bij de publieke omroep, is die wel echt van ons?

Dat is volgens Fröhlich volstrekte onzin. “Voor mijn eigen bühne was het niet, maar het was natuurlijk wel voor de bühne van BNR. Wij willen BNR graag bekendmaken als de andere grote nieuwszender.”

Van den Berg: “Je weet dat je dan nog even door moet. Nogmaals, ik vind het vervelend om steeds die cijfers erbij te halen, maar ehh.”

Fröhlich: “Zo vervelend vind je dat niet zo te horen. Wij zijn de afgelopen maand wat omhoog gegaan en Radio 1 wat naar beneden. Dus kom maar op.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen