Ferry Maat stopt na 36 jaar met de Soulshow

Na 36 jaar komt er een einde aan de Soulshow die iedere zaterdag te beluisteren is op Radio Veronica tussen 19.00 en 21.00 uur. Aan het einde van het jaar is de laatste uitzending. Dat meldt Radio Veronica vandaag. “Ik vind het ontzettend jammer dat Ferry heeft besloten te stoppen met de ‘Soulshow’“, zegt programmadirecteur Uunco Cerfontaine vandaag. “Maar het wordt hem gewoon te zwaar naast al zijn andere werkzaamheden. Daar heb ik alle begrip voor.”

Uunco Cerfontaine: “Het is zo’n legendarisch programma dat door niemand anders gepresenteerd kan worden dan ‘Mister Soulshow’ himself, dus met dit besluit van Ferry stopt ook de ‘Soulshow’ definitief. Maar gelukkig blijft Ferry wel ‘Maat in de Middag’ presenteren, dus kunnen de Radio Veronica-luisteraars nog gewoon van zijn vakmanschap blijven genieten.

Het programma van Ferry Maat met vele soulplaten heeft geschiedenis geschreven en is bekroond met vele prijzen. In 2007 won Ferry nog een Marconi Oeuvre Award van Broadcast Press Hilversum. De vakjury roemde Ferry om zijn baanbrekende werk waarmee Nederland kennis maakte met soul, funk en disco.

Ferry Maat zal wel nog iedere werkdag te horen zijn op Radio Veronica met zijn programma ‘Maat in de Middag’. Tot het einde van het jaar blijft Ferry gewoon de ‘Soulshow’ erbij doen. Vanaf januari 2009 zal hij zich volledig gaan richten op ‘Maat in de Middag’.

Ferry Maat: “De beslissing was moeilijk, maar nu ’t zover is kan ik alleen maar terugkijken op een fantastische periode in mijn leven. Als je er achter komt dat je show van invloed is geweest op de carrière van een flink aantal top-dj’s, besef je dat ’t allemaal niet voor niets is geweest. De laatste vijf jaren ‘Soulshow’ bij Radio Veronica waren weer als vanouds en de prijzenregen zal ik niet snel vergeten. Het afgelopen jaar heb ik problemen met mijn gezondheid gehad en dat is de reden dat ik nu stop met de ‘Soulshow’. Vanaf januari kan ik me dan volledig op ‘Maat in de Middag’ concentreren, want stoppen met radio?? …..NEVER!!.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen