Arend Langenberg: ‘Eigen tv-show ging niet door’

De bekende nieuwslezer en voice-over Arend Langenberg vertelt een carrière bij de televisie geambieerd te hebben. De stem van het programma van Peter R. de Vries heeft echter nooit een eigen tv-programma gekregen. “Ik heb tv wel geambieerd“, vertelt Arend vandaag aan de persdienst GPD. “Niet er achterheen gezeten. Ik heb ooit ’n voorstel gedaan voor een eigen tv-show. Niets geworden. Misschien nooit gevraagd vanwege m’n baardje? Ik had wel ja gezegd op een screentest voor tv.”

Er is volgens Arend een groot verschil tussen radio- en televisiepresentatoren. “Ik doe al twaalf jaar ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’, buiten beeld dan. Op tv blijken andere aspecten belangrijk. Philip Freriks is een anchorman, maar wellicht leent zijn stem zich weer minder om bedrijfsfilms in te spreken.”

Veel mensen kennen hem. “Misschien van ‘Dit was het nieuws’ van Harm Edens. Dat is me wel goed afgegaan. Daaruit kwam voort ‘Sterren dansen op het ijs’. Heeft me grote roem gebracht natuurlijk! In het ziekenhuis spreken ze me nu zomaar aan.

Tv-recensent Han Lips bedacht ooit waarom Arend Langenberg niet voor tv werkt: ‘Daarvoor is zijn hypnotische, borende blik verantwoordelijk. Niemand heeft graag brandgaatjes in zijn hagelwitte overhemd.’ “Onzin. Ik kan dit zo weerleggen. Op YouTube zit een spotje waarin ik iets inspreek. Wellicht kijk ik er wat te indringend in de camera, maar ik was wel tevreden. Ik weet dat ik rustiger moet kijken en dan beter overkom. Mocht ik die brandgaatjes kunnen veroorzaken, dan ga ik zo met Uri Geller verder.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen