Radio 538: ‘Gordon treft geen blaam voor single Gerard’

Radio 538 beweert dat Gordon zaterdag niet opzettelijk een minder goede uitvoering van de nieuwe single 24 uur verliefd van Gerard Joling gedraaid. Volgens het station zat de echte plaat van Gerard nog in het archief. “Het is een ongelukkige samenloop van omstandig- heden geweest. Gordon treft zeker geen blaam.” Gerard: “Ik moest ’s ochtends vroeg zingen. Bovendien moest één van de gitaristen naar het ziekenhuis. Wat ik bij Evers iet horen, was bedoeld voor eenmalige uitzending.

Afgelopen zaterdag draaide Gordon in zijn radio 538-programma Gordon on Air Gerards nieuwe lied 24 uur Verliefd. Het werd duidelijk dat het een opname van het nummer betrof uit de ochtendshow van Edwin Evers. “Zó jammer“, zei Gerard teleurgesteld in De Telegraaf. “Dat was duidelijk een mindere uitvoering. Terwijl ik Gordon vorige week nog een officiële studio-opname van mijn single had gegeven. Hij reageerde positief: ’Ik ga ’m aankomende zaterdag draaien!’ riep hij nog.

Maar toen het zover was, bleek het een live optreden eerder die week in Evers staat op. “Niet zo leuk van Gordon, want ’s morgens ben ik niet zo goed bij stem als later op de dag. Bovendien was een van de gitaristen onverwachts afwezig, waardoor we niet alleen vocaal, maar ook muzikaal inleverden. Onder collega’s is het not done om een ander minder goed uit de verf te laten komen. Dat heeft 538 bevestigd, want ze hebben me hun excuus aangeboden.

Gordon reageert stomverbaasd op de ontstane commotie. “Ik begrijp er helemaal níéts van! Ik heb gewoon het singletje gepakt dat bij 538 in de computer staat. Geen kwade opzet, helemaal niets. Weet je wat ík nou jammer vindt? Dat ik weer word weggezet als valserik, terwijl er bij mij niets dan goede bedoelingen achter zaten! Ik heb Geer nota bene nog gebeld tijdens mijn uitzending omdat ik zijn plaat in mijn rubriek Maak ’m of Kraak ’m had behandeld. En toen hebben we een heel leuk gesprek gevoerd. Kijk, ik vind het geen goed nummer en dat heb ik gezegd. 96 procent van de stemmers kraakte de plaat ook… Maar voor de rest.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen