Caz! in het teken van Guus Hiddink

Radiozender Caz! staat op maandag 26 juni voor een groot gedeelte in het teken van Guus Hiddink. Die dag speelt Australië om 17.00 uur tegen Italië op het WK in Duitsland. “Omdat Guus de bondscoach is van het Australische elftal steunt Caz! hem volledig door live uit te zenden vanuit café De Ploeg in Varseveld, zijn geboor- teplaats“, aldus een woordvoerder van de radiozender.

Hans Hiddink, de broer van Guus, is eveneens in de uitzending te gast en vervult hierin een belangrijke rol. Guus Hiddink heeft Australië naar de achtste finale van het WK gebracht, wat nog nooit eerder is gepresteerd. Guus Hiddink heeft een bonus verdiend van 850.000 Australische dollar (450.000 euro) door zich met Australië te plaatsen voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap in Duitsland. De premie maakt onderdeel uit van een prestatiegedreven beloningspakket dat Hiddink bij zijn aantreden als bondscoach heeft gesloten met de Australische voetbalbond.

Het Australische avontuur heeft Hiddink sinds zijn aantreden in september 2005 ruim 2,5 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) opgeleverd. De beloning van Hiddink komt uit de WK-prijzenpot. Het Australische team heeft na het doorslaggevende gelijkspel tegen Kroatië (2-2) negen miljoen dollar (4,8 miljoen euro) aan prijzengeld verdiend, waarvan eenderde naar de spelers gaat en bijna een evenredig deel naar Hiddink. Als Australië erin slaagt Italië van zich af te schudden mogen de spelers, coach en voetbalbond 14 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) verdelen.

3 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Talpafan.nl
juni 24, 2006 18:30

Zo VVELd kom weer in het nieuws, naar de Koreanen nu de Australiers. Mogen ze nog een bordje ophangen nu in het Australisch. Ze hebben al een koreaans bordje.

Gast
Kokstra
juni 24, 2006 17:06

Doe es normaal.

Gast
Simon
juni 24, 2006 14:17

Mediacourant, ben je fan van CAZ! ofzo???

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen