2,2 miljoen kijkers voor Togo – Frankrijk


De kijkcijfers van vrijdag 23 juni 2006 (SKO)

WK Togo – Frankrijk (NOS, Ned2, 20:51) – Frankrijk moest lang wachten op de eerste WK-zege sinds lange tijd, maar precies op het juiste moment en met de juiste cijfers (2-0) om groep G door te komen won Frankrijk van Togo. “Dit was pas de eerste etappe. Tevreden kunnen we dus niet zijn. (..) De achtste finale tegen Spanje wordt een superwedstrijd“, aldus bondscoach Raymond Domenech. De wedstrijd trok 2.174.000 kijkers (madl: 34.2%).

Op RTL 7 werd de wedstrijd Zwitserland – Zuid Korea uitgezonden en RTL scoorde daarmee 585.000 kijkers (madl: 9.2%). Na de nederlaag tegen Zwitserland (2-0), eindigde de ploeg van Dick Advocaat als derde in poule G, achter groepswinnaar Zwitserland en Frankrijk. De uitschakeling op het WK voetbal is hard aangekomen bij Zuid-Korea, maar bondscoach Advocaat vindt niet dat zijn team heeft gefaald. “Ik ben zeer trots op het elftal, zeker zoals het in de tweede helft heeft gespeeld. We wisten dat het een gevaarlijk ploeg was en ze domineerden de eerste helft. Na rust verdienden we meer, maar kregen we niets. We waren net niet goed genoeg op het einde“, aldus Advocaat. De wedstrijd Oekra

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen