Wilfred Genee pakt Rutger Castricum aan: ‘Je zit uit je nek te lullen’

Wilfred Genee heeft Rutger Castricum stevig aangepakt over het controversiële Taylor Swift-filmpje van zijn omroep PowNed. “Je zit nu gewoon uit je nek te lullen”, bijt hij hem toe.

Wilfred Genee en Rutger Castricum © SBS

Het is het smerigste filmpje uit de geschiedenis van PowNed: een nieuwe, trieste verslaggever van de omroep, ene Abel Bijlsma, heeft Taylor Swift-fans in een nieuwsitem neergezet als ‘sl*tjes’. Waarom? Omdat hij hen een meet & greet met de artiest beloofde en zij in ruil daarvoor hun intieme grenzen verlegden. Die meet & greet bleek een grapje.

‘Was niet goed’

Aanvankelijk weigerde PowNed-baas Dominique Weesie om het filmpje te verwijderen en dat kwam hem op een enorme reprimande van Angela de Jong te staan. Opvallend is dat ook Rutger Castricum niet ingreep. Hij heeft een zeer nauwe band met Dominique en dus behoorlijk veel macht in de PowNed-top. Gisterenavond zat hij in Vandaag Inside Oranje.

Heeft Rutger getwijfeld om naar VI te komen? “Nee, natuurlijk niet. Wel om de overstap te maken. Daar heb ik wel even over getwijfeld. Weg daar!”, grapt hij. “Nee, dat was niet goed.”

Ranzig filmpje

Gastheer Wilfred Genee is streng voor Rutger. “Het is al een heel ranzig filmpje en dan laten jullie het staan met de opmerking: ‘Ach, je mag als je het wil een klacht indienen, maar we laten het lekker zitten verder.’”

Rutger: “Ja, ik moet je heel eerlijk zeggen: ik was het hele weekend weg, ik heb het ook helemaal niet meegekregen. Ik werd vanmorgen daarover…”

Wilfred: “Dit klinkt wel heel erg…”

Rutger: “Ja, het is echt waar.”

Noordpool

Wilfred vindt het ongeloofwaardig. “Je zat op de Noordpool en je telefoon deed het niet meer?”

Rutger: “Ik heb het echt niet meegekregen. Ik werd vanmorgen gebeld en toen heb ik het ’s middags gekeken, maar het was gewoon niet goed. Daar moet je duidelijk over zijn en dan moet je het ook weghalen, denk ik.”

Wilfred: “Maar dat kwam pas nadat er zoveel ophef kwam. Hoe kan het zo lang geduurd hebben? Wij kregen het filmpje, maar mogen het nu niet meer uitzenden.”

Dominique

Rutger stelt dat er pas na het weekend is overlegd. “Ik weet niet precies hoe het bij PowNed gegaan is. Ik heb vanmiddag Dominique erover gesproken en we waren het er allebei over eens dat het niet goed was.”

Wilfred: “Waarom zei hij in eerste instantie dan: ‘Als je een klacht wil indienen, moet je het lekker doen en ik laat het staan’?”

Rutger: “Ja, dat weet ik niet. Ik heb geen idee.”

Wilfred: “Dat vraag je toch aan hem dan?”

Rutger: “Nee.”

‘Uit je nek lullen!’

Dat gelooft Wilfred echt niet. “Wat is dit nou?! Kom op nou, Rutger. Wat zit je nou uit je nek te lullen, man?!”

Rutger geeft dan toch toe: “Hij was volgens mij voetbal kijken in de kroeg dat hij gebeld werd door het ANP. Zoiets. Dat weet ik ervan, maar ik ga er verder toch ook niet over?”

Wilfred: “Maar je vraagt het toch wel? Jullie werken al vijftien jaar samen en hebben al vijftien jaar jullie zakken gevuld bij PowNed! Dus in dat opzicht heb je wel een gemeenschappelijke deler.”

Zakken vullen

Rutger vraagt om begrip. “Hahaha. Ja, dat is wel waar, ja. We hebben het er wel over gehad, alleen ik ben daar in alle eerlijkheid niet bij betrokken geweest. PowNews is voor ons een belangrijk merk, het is een soort JOVD van PowNed. Er gebeuren ook goede dingen.”

Johan Derksen: “Het is bijzonder smakeloos en dat heeft te maken met zo’n apie dat wil scoren.”

Eén ding is volgens Wilfred zeker: “Als die ophef er niet over komt, dan doe je er dus niets mee klaarblijkelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rutger Castricum vooral probeert om Dominique Weesie de hand boven het hoofd te houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen