‘Bas Smit en Nicolette van Dam lijden onwijs aan zelfoverschatting’

Bas Smit en Nicolette van Dam lijden aan zelfoverschatting als ze denken dat Coca-Cola hen echt 2,6 miljoen euro wilde betalen om naar wat festivals af te reizen, stelt Yvonne Coldeweijer.

Bas Smit en Nicolette van Dam © RTL

Ze behoren ongetwijfeld tot de grootste graaiers van Instagram: het influencende koppeltje Bas Smit en Nicolette van Dam. Een paar maanden geleden werd duidelijk dat ze in de clinch liggen met Coca-Cola. Ze hadden met een bevriende colamanager afgesproken dat ze 2,6 miljoen euro zouden krijgen om wat festivals te bezoeken, maar dat bleek allemaal vrij dubieus.

Zelfoverschatting

Coca-Cola wil helemaal niet zo bizar veel geld uitgeven aan zo’n vederlichte pr-campagne en die bewuste manager is de laan uitgestuurd. Dachten Bas en Nicolette écht dat ze dit waard zijn? “Nee, dat is niet realistisch. Dat soort bedragen zijn niet normaal”, zegt Yvonne Coldeweijer in haar nieuwe podcast Coldeweijer Inc.

Bas en Nicolette hadden moeten weten dat de klus zwaar overbetaald was, aldus Yvonne. “Ook niet als je het aantal volgers hebt wat hij heeft, dan ook niet. Heel eerlijk, ze lijden natuurlijk onwijs aan zelfoverschatting, Bas en Nicolette. Die hebben zichzelf natuurlijk zo hoog dat ze denken van: wij zijn dat waard.”

‘I don’t think so!’

De twee zijn best wat waard, benadrukt Yvonne. “Je bent echt een hele hoop waard hoor als je heel veel volgers hebt, geloof me, want je hebt daar gewoon recht op. Als jij op een gegeven moment zoveel mensen kan beïnvloeden heb jij echt recht op een flink budget, dat merk verdient aan jou. Tuurlijk. Maar twee miljoen? I don’t think so.”

Bas heeft aan co-host Mark Koster laten weten dat hij niet weet hoeveel hij waard is. Onzin, aldus Yvonne. Hij wíl het gewoon niet zeggen, benadrukt ze. “Kijk, mensen die je behandelt, dat zijn natuurlijk ook publieke figuren. Dat zijn ondernemers die tegelijkertijd ook een publieke functie vervullen en het lachebekje zijn van Instagram.”

Gekke pakken

Dat imago koestert Bas. “Met zijn gekke pakken en dan heeft hij weer een pak aan met spieren erop en allemaal van die rare Temu- en Ali-vindinkjes doet hij dan op Insta en dan gaat hij er keidebiel bij lachen enzo. Dat is typisch Bas Smit, maar dat is ook zijn brand. Om dan tegen jou te gaan zeggen: ‘Ik ben dit en dit waard’, dat denk ik niet.”

Yvonne heeft tegenwoordig geen enkel contact meer met Bas, zeker sinds ze zeer heftige roddels over hem heeft verspreid. In het begin hadden ze wél contact met elkaar, maar: “Hij kan héél naar worden als je tegen zijn haren in strijkt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen