Ruud de Wild kotst op eigen baas na Taylor Swift-filmpje: ‘Wálgelijk’

Ruud de Wild vindt het ongekend dat zijn eigen baas Dominique Weesie pas na ophef in de media het misselijke Taylor Swift-filmpje offline heeft gehaald. “Echt f*cking walgelijk.”

Dominique Weesie en Ruud de Wild © NPO

Het is misschien wel de foutste omroepbaas die nog niet op non-actief staat: Dominique Weesie. De PowNed-directeur weigerde afgelopen weekend om de ranzigste reportage uit het bestaan van de omroep te verwijderen. Hierin worden wanhopige Taylor Swift-fans tot grensoverschrijdende daden gedreven met de nepbelofte van een meet-and-greet.

Op de knieën

Het filmpje waarin PowNed-verslaggever Abel Bijlsma zich extreem moreel laakbaar gedraagt leidde tot felle kritiek; zo heeft Angela de Jong deze collega van Rutger Castricum uitgescholden voor ‘seksistische eikel‘. Het meest bizarre? Dit was geen foutje van PowNed. Nee, omroepbaas Dominique weigerde het filmpje aanvankelijk te verwijderen.

Pas na aanhoudende druk van buitenaf is Dominique nu alsnog door de knieën gegaan. Het zal vast hebben meegespeeld dat Ruud de Wild, de grootste radioster van PowNed, iets na vieren besloot om zich live op NPO Radio 2 te distantiëren van PowNed en van zijn eigen directeur. Ongelooflijk pijnlijk.

Onder vuur

Ruud benoemde het nieuws zelf in zijn radioshow. “Omroep PowNed, waar wij voor werken, ligt een beetje onder vuur.”

Sidekick Vivienne van den Assem: “Er stond ook een kop boven het artikel die ook niet heel erg fijn was.”

Ruud: “Ja, een beetje smakeloos van PowNed was dat.”

Sidekick Gijs Hakkert: “Ga je daar nu afstand van nemen?”

Walgelijk

Ruud maakt er eerst een grapje van. “Ik neem daar nu als Dick Schoof-achtige voorman van dit radioprogramma…”

Vivienne vult serieus aan: “Afstand van.”

Ruud dan: “Natuurlijk geen afstand van, want dat deed hij namelijk ook niet, maat later wel. Haha. Nee, natuurlijk niet… Ik neem er enórm… Nee, ik vind het echt walgelijk.”

F*cking

Vivienne kan het niet geloven van PowNed. “Ja, het is echt ongelooflijk.”

Ruud: “Ik vond PowNed wel lekker bezig, maar ik vind dit echt f*cking walgelijk. Ik vind dit echt zó stom.”

Vivienne: “Ja. Mee eens. Helemaal mee eens.”

Rutger Castricum, het boegbeeld van PowNed, heeft zich nog niet over de kwestie uitgelaten, maar zit vanavond aan tafel bij kijkcijferhit Vandaag Inside Oranje.

Sletjes

WOMEN Inc., een organisatie die zich inzet voor de emancipatie van vrouwen, heeft volgens het AD een klacht ingediend tegen PowNed. Zij stellen dat ‘de meisjes’ geen ‘sletjes’ zijn, maar dat de video van PowNed ‘grensoverschrijdend’ is.

“Inmiddels zijn er meerdere klachten ingediend bij het Commissariaat voor de Media, en ook wij hebben dat gedaan. Om deze fans van Taylor Swift in beeld te tonen en ‘sletjes’ te noemen nadat de verslaggever ze misleid heeft voor content is onacceptabel”, schrijft WOMEN Inc.

Fragment

Het fragment uit de show van Ruud:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen