Rutger Castricum zwijgt over bizar wangedrag bij PowNed: ‘Báh!’

Rutger Castricum, het boegbeeld van PowNed, heeft zich nog steeds niet uitgelaten over het bizarre wangedrag bij de omroep. “Bizar. Ik ben zo boos hierover. Dit is gewoon walgelijk.”

Rutger Castricum en Abel Bijlsma © SBS, NPO

Taylor Swift heeft vorige week drie concerten gegeven in Amsterdam. Haar fans zijn behoorlijk fanatiek en hebben er alles voor over om zo dicht mogelijk bij haar te komen. De nogal trieste PowNed-verslaggever Abel Bijlsma heeft daar misbruik van gemaakt; voorafgaand aan het concert draaide hij een walgelijk item waarin fans worden vernederd.

Tongzoenen

Deze Abel doet een Bilal Wahibje: hij belooft twee vrouwelijke fans een meet-and-greet met Taylor als ze iets doen dat heel ver gaat. En daarna? Dan geeft hij aan dat het een grapje was. Eén fan wordt opgedragen te tongzoenen met een wildvreemde, een andere fan wordt aangemoedigd om haar borsten te laten zien. Dat doet ze vervolgens ook.

Eindresultaat? Geen ontmoeting met Taylor en twee meiden die zonder die belofte nooit zo hun grenzen zouden hebben overschreden. Anno 2024 weet echt iedereen dat dit niet kan, behalve kennelijk bij PowNed, de omroep waarvan Rutger Castricum het belangrijkste gezicht is en zijn boezemvriend Dominique Weesie de directeur.

‘Dit is bizar’

Tina Nijkamp, een van de belangrijkste opiniemakers op het gebied van media in ons land, is in shock. “Bizar! En dit na de Bilal-actie uit 2021. Walgelijk gewoon”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Stuitend is ook de titel die PowNed het filmpje aanvankelijk had gegeven: ‘Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift!’, een titel die nog steeds terug te vinden is op de website van de NPO. Die titel is gewijzigd in ‘Gillende meisjes laten ALLES zien voor Taylor Swift!’, maar het filmpje zelf staat nog steeds ongewijzigd online.

Verschrikkelijk

Dominique laat in een reactie weten dat het iedereen vrijstaat om een klacht in te dienen, maar dat hij het filmpje online laat staan. Tina: “En dan zo’n reactie van de omroep directeur. Die al 15 jaar de directeur is daar. En dat is dan onze publieke omroep. Verschrikkelijk.”

Moet Dominique niet gewoon op non-actief? “Bert Huisjes, Remco van Leen, Gerard Timmer zitten thuis, maar dit is óók grensoverschrijdend gedrag en dan onder verantwoordelijkheid van Dominique Weesie. Echt zo boos hierover. Echt walgelijk.”

‘Who cares?’

Tina is klaar met PowNed. “Wat heeft omroep PowNed eigenlijk überhaupt bereikt in die 15 jaar? Behalve vooral veel flops en van Rutger Castricum een SBS 6-ster gemaakt? Wie weet wat de identiteit is van PowNed mag het zeggen… PowNed weet zelf wellicht niet eens wie ze zijn, dan krijg je dit soort walgelijke acties van een verslaggever.”

“Bla, bla, bla: dat is Powned. En echt NUL kijkcijferhits in 15 jaar. Maar ach, who cares. Dominique en Rutger hebben de miljoenen door PowNed al lang binnen door ons belastinggeld. En dit, dit waait ook vast snel over en misschien zijn ze er trots op ook. ‘Lekker rellen, een beetje zoals vroeger.'”

Rutger zwijgt

Wat vindt boegbeeld Rutger Castricum, die vader is van onder andere een dochter, hiervan? Hij zwijgt, kennelijk hopend dat het relletje snel weer overwaait. Toch zal hij er vanavond ongetwijfeld een vraag over kunnen verwachten van Wilfred Genee, want dan zit hij aan tafel bij Vandaag Inside Oranje.

En als het aan Tina ligt kan Wilfred, ook vader van een dochter, hem niet kritisch genoeg aanpakken. PowNed is volgens haar ‘verworden tot een groep van gezapige mannen van middelbare leeftijd die vooral druk zijn met bijverdienen bij SBS 6, wielrenhobbies, haarimplantaties en tweede huizen in Frankrijk of Spanje’, sneert ze in haar Telegraaf-column.

“Die natuurlijk betaald worden van die 3 miljoen belastinggeld die zo’n Rutger en Dominique (ieder!) in die 15 jaar hebben verdiend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rutger Castricum roeptoetert altijd dat de NPO zo belangrijk is. In elk geval wel PowNed wegbezuinigen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen