Angela de Jong kotst op collega Rutger Castricum: ‘Wat een eikel’

Angela de Jong vindt de nieuwste collega van Rutger Castricum, de minkukel Abel Bijlsma, om te kotsen. “Die seksistische eikel met z’n roze plopkap? Nooit meer aan de bak!”

Angela de Jong en Rutger Castricum © NPO

Het is misschien wel het walgelijkste item dat de Rutger Castricum-omroep PowNed ooit heeft neergezet: ‘Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift’. Verslaggever Abel Bijlsma is van belastinggeld naar de Johan Cruijff Boulevard afgereisd om te kijken hoe ver haar fans zouden gaan voor een meet-and-greet. Die beloofde hij hen ten onrechte.

Angela pissig

De fans van Taylor gaan ver, heel ver. Zeker als ze geen bedenktijd hebben. “Tongzoenen met een volslagen vreemde? Je blote borsten laten zien? Hilarisch toch als die domme meiden daarin trappen. En als beloning zetten hij en Powned ze online weg als ‘sletjes’”, schrijft een meer dan pissige Angela de Jong in haar AD-column.

Dit kan echt niet, aldus Angela. “Sletjes. Goh. Ik was er gewoon even stil van. Vrouwen en meisjes ‘sletjes’ noemen. Je moet het maar durven als publieke omroep die elk jaar een bak belastinggeld incasseert.”

Gewetenloos

Angela is wel klaar met die club van Rutger. “Ik wist al dat sommige tv-makers gewetenloos zijn en weinig respect in hun donder hebben”, zegt ze. “Maar weet u wat nóg triester is? De laconieke reactie van Powned-directeur Dominique Weesie op de klachten over het filmpje.”

Die omroepbaas staat hier gewoon achter en staat nog steeds niet op non-actief. “Let wel: deze Dominique is zelf vader van een dochter. Benieuwd hoe hij reageert als zij als slet wordt weggezet, nadat ze in de val is getrapt van een lul van een tv-maker.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Abel Bijlsma vindt Taylor Swift-fans 'sl*tjes'. Goed dat hij van belastinggeld betaald wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen