John van den Heuvel valt Ali B aan: ‘Dit is gewoon een zwaktebod’

John van den Heuvel vindt het uitermate zwak dat Ali B vrijdag verstek laat gaan bij de uitspraak in de misbruikzaak tegen hem. “Ik vind het eerlijk gezegd een zwaktebod.”

John van den Heuvel en Ali B © RTL

De misbruikzaak tegen Ali B is tot nu toe heel anders dan andere misbruikzaken. Waar het meestal niet toegestaan is om te filmen tijdens zittingen, heeft de rapper daar expliciet toestemming voor gegeven. De rapper wilde dat programma’s als RTL Boulevard en Shownieuws erbij zouden zijn. Hij heeft journalisten ervan ook informeel benaderd in de gangen.

Kerel zijn

Nu, op het moment suprême, trekt Ali zich ineens terug. Hij zal vrijdag niet aanwezig zijn als de rechter uitspraak doet en hij mogelijk veroordeeld wordt tot een gevangenisstraf van drie jaar.

Triest, vindt mediajournalist John van den Heuvel het. “Ik vind het eerlijk gezegd een beetje een zwaktebod. Hij heeft veel de media te woord gestaan ook. Dan vind ik dat je ook een kerel moet zijn en als de rechtbank dan het oordeel gaat uitspreken, dan moet je daar gewoon gaan zitten en het aanhoren”, zegt hij in RTL Boulevard.

Mans genoeg

John ziet het als een terugtrekkende beweging. “Er is daar heel stevig verweer gevoerd door de advocaat, maar ook door Ali zelf. Dan moet je ook mans genoeg zijn om publiekelijk op de uitspraak te reageren.”

Collega Morad El Ouakili: “Ja, want hij wilde zelf altijd die camera’s erbij hebben.”

John: “Ja, hij heeft zelfs een speciale media-advocaat nog ingehuurd, Natacha Harlequin. Overigens geen groot succes is dat geworden. Misschien heeft dat er ook wel toe geleid dat hij nu heeft besloten om dan maar die media helemaal te vermijden.”

Beeldvorming

Omdat Natacha het niet zo goed deed? “Nou, omdat de beeldvorming überhaupt best wel beïnvloed is door de optredens van hem in en rond die rechtszaak. Ik moet zeggen dat ik het pleidooi van Bart Swier goed heb gelezen en dat zat op zich prima in elkaar in juridische zin. Die heeft gewoon goed z’n werk gedaan.”

“Ze zeggen wel eens binnen de advocatuur dat je eigen cliënt je grootste vijand is en ik denk dat deze zaak daar wel een voorbeeld van is. Hij is veel te breedsprakig geweest, hij heeft zichzelf in een slachtofferrol gemanoeuvreerd en de schuld bij anderen gezocht. Dan vind ik dat je een kerel moet zijn op het moment dat dan die uitspraak volgt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen