Ali B zoekt informeel contact met Aran Bade: ‘Ik ben weggelopen’

Het lijkt erop dat Ali B de berichtgeving van de showmedia over zijn misbruikzaak probeert te beïnvloeden. Hij zoekt namelijk informeel contact met journalisten, waaronder Aran Bade.

Ali B en Aran Bade © RTL

De tweede zittingsdag in het Ali B-proces staat op het punt van beginnen en het zal opnieuw een mediacircus worden. Ook gisteren waren vrijwel alle showmedia erbij en dat zag de rapper als een mooie gelegenheid om de banden eens aan te halen. Aran Bade, misschien wel de belangrijkste showbizzverslaggever van ons land, was er niet van gediend.

Handdruk

Luuk Ikink vertelt de kijkers van RTL Boulevard dat Ali tijdens de pauze informeel contact zocht met showjournalisten. “Rob, daar op de gang… Dat was gek, want in de pauzes stond Ali gewoon de hele tijd te kletsen met journalisten. Dat is wel raar.”

Hoe zit het? Tv-kenner Rob Goossens: “Aran en ik hadden allebei Pieter Storms al zien staan. Hij had verder op zich niets met de zaak te maken, dus wij stonden met hem te praten. Aran verdwijnt en opeens stond Ali erbij, en Pieter blijkt een vriend van hem te zijn en Ali geeft Pieter een hand en mij ook.”

‘Alles goed?’

Raar, vindt Rob. “Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen op de vraag: ‘Alles goed?’ Ja, moet je dan aan Ali B terug gaan vragen: ‘Ja, met mij wel, met jou ook?’ En toen later stond ik met Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden te praten en toen kwam Ali er echt bij staan. Het was toen duidelijk dat hij (…) z’n frustratie over de rol van de media wilde delen.”

Het lijkt erop dat Ali invloed probeert uit te oefenen, zegt collega Eddy Zoëy. “Maar het liefst aan iedereen persoonlijk. Zo klinkt het. Hij wilde iedereen even spreken voor z’n verhaal.”

Niet van gediend

Collega Aran Bade is daar niet van gediend. “Hij wilde mij ook spreken en ik ben op een gegeven moment gewoon weggelopen, en heb gezegd dat ik iets anders wilde gaan doen. Het voelde voor mij ontzettend ongepast wat hij daar deed. Wat ik ook voelde is dat hij heel intimiderend werd, vind ik. Dat heeft hij naar de pers ook bewust gedaan.”

Wat dan? “Op een gegeven moment kwam hij in een discussie met Jermaine (Ellenkamp, misdaadverslaggever, red.) over iets en dan werd hij heel fel. Ik denk dat dat ontzettend ongepast is op dat moment, op de gang in een rechtszaal waar de slachtoffers een kamertje ernaast zaten. Ik snap niet dat Ali dat heeft gedaan.”

Op camera

Tv-toga Clarice Stenger springt in de bres voor Ali. “Maar het is ook eigenlijk nooit goed, hè? Want als je niks zegt is het niet goed en als ze een uur met jullie praten is het ook niet goed.”

Onzin, zegt Aran. Het gaat hem om het verschil tussen on en off the record. “Zeg het als er een camera op staat en niet als we koffie staan te drinken. Ik vind de manier waarop hij dat doet schandalig.”

Rob: “Het was onorthodox. Ik had hem als ik zijn advocatenteam was ook weggetrokken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B zoekt informeel contact met de media. Ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen