André Hazes jr. deelt flinke sneer uit aan Bas Smit: ‘Afgedwongen!’

André Hazes jr. deelt een sneer uit aan Bas Smit vanwege organisatorische geblunder bij zijn Amsterdamse Zomer-concerten. “Ik heb nu afgedwongen dat ik niet meer aan het eind hoef!”

Bas Smit en André Hazes jr. © SBS

De showmedia zitten er de afgelopen jaren bovenop: de Amsterdamse Zomer-concerten waarvan Bas Smit en Nicolette van Dam het gezicht zijn. Eén jaar liep het organisatorisch echt vollédig uit de hand, maar ook vorig jaar zomer ging het weer goed mis. André Hazes jr. werd namelijk middenin zijn set afgekapt, waarna hij én het publiek werden weggestuurd.

Feestje

Het was echt ontzettend pijnlijk voor André en hij was in alle staten. Sterker nog: de volkszanger was zó boos dat hij iemand op zijn bek wilde slaan. Inmiddels hebben de twee hun conflict over het geblunderd uitgepraat, maar het zit bij André nog altijd in zijn achterhoofd hoe mis het toen ging.

André zat dit weekend samen met Mart Hoogkamer in de studio van Shownieuws om te praten over hun nieuwe liedje. Ook hun aanstaande optreden op De Amsterdamse Zomer komt even aan bod. “Dit is voor jullie ook een feestje om te doen”, merkt presentator Winston Gerschtanowitz op.

Happening

Ondanks het gedoe in het verleden beaamt André dat. “Zeker. Vooral het samenzijn met elkaar is heel leuk. Je komt elkaar wel eens heel oppervlakkig ergens snel tegen, maar hier is het ook echt wel backstage een happening.”

Winston vervolgens: “Ik sprak Bas Smit nog even vanmiddag en ik zei: ‘Heb je nog iets om aan die jongens te vragen?’ Hij zegt: ‘Op De Zomer alleen nummer-één-hits, dus jullie hebben nog anderhalve week om een liedje in de setlist te krijgen.’”

Afzingen

Dan deelt André een pittige sneer uit aan Bas. “Ik vind het goed. Als ik een keer mijn show af mag zingen, dan is het allemaal prima.”

Winston: “Ja, als ze het geluid niet uitdraaien! O ja, dat was een paar jaar geleden, ja. Haha.”

De sneer is saillant, omdat van Bas bekend is dat hij zich ongelooflijk ergert aan kritiek, en dus ook aan de aanhoudende kritiek op zijn zomerconcerten. André zal hier dus een gevoelige snaar raken.

Show openen

Hoe gaat André ervoor zorgen dat Bas zijn optreden dit jaar niet afkapt? “Ik ga nu de show openen gelukkig!”

Winston: “O, gelijk, dan heb je dat gedoe niet!”

André: “Dat heb ik afgedwongen!”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen