Wat deed Pieter Storms bij rechtszaak Ali B? ‘Hij is heel intelligent’

Het was een opvallende verschijning achter de schermen bij de Ali B-zitting: de vroegere Breekijzer-presentator Pieter Storms. Wat deed hij daar? Waarom steunt hij de rapper kennelijk?

Ali B en Pieter Storms © RTL, NPO

Pieter Storms was vroeger een van de belangrijkste gezichten van de sensatie-tv in Nederland. Tegenwoordig leeft de presentator van Breekijzer samen met de steenrijke Nina Brink. “Je hebt het begrip golddigger een totaal nieuwe lading gegeven”, zei Jort Kelder in 2010 tegen hem in DWDD. “Jij eet van de creditcard van je geliefde.”

Niet alleen

We horen vrijwel nooit meer van hem, maar vorige maand was Pieter tot verbazing van velen wel aanwezig bij de rechtszaak tegen Ali B, die wordt vervolgd voor verkrachting. Wat deed hij daar?

Pieter vertelt aan Story: “Ik ken Ali heel goed, al heel erg lang. Door mijn aanwezigheid tijdens de rechtszaak heb ik geprobeerd om Ali te laten voelen: je staat niet alleen!”

Heel pijnlijk

De door Ali keihard bedrogen Breghje Kommers is ook goed bevriend met Pieter. “Ik ken zijn ex Breghje heel goed. Het is bewonderenswaardig dat ze alle verschrikkelijke verhalen aanhoort. Dat is voor haar ook verschrikkelijk! Maar ze staat achter Ali, ook al zijn ze uit elkaar.”

“Ali heeft aan haar opgebiecht dat hij haar twintig jaar lang heeft bedrogen. Dat is heel pijnlijk. Ze hebben immers ook kinderen samen. Ze heeft genoeg reden om hem te laten vallen, maar dat doet ze niet.”

Intelligent

Pieter voegt er vandaag in het AD aan toe dat hij Ali bewondert. “Hij is buitengewoon intelligent en heeft dat in het begin goed opgepakt. Maar de tv-wereld maakt je overmoedig, dat heb ik zelf ook meegemaakt en ik kan mij voorstellen dat hem dit nu ook overkomt. Hij kreeg misschien het gevoel dat iedereen van hem hield.”

“Dat gevoel is niet oké, en zo kennen wij hem ook niet. Als hij bij ons kwam was hij altijd de vrolijke grappenmaker die heel serieus zijn religie beleefde en altijd uitdroeg lief te zijn voor elkaar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen