Bas Smit hekelt kritiek: ‘Hij vindt dat hij te snel veroordeeld wordt’

De overjarige influencer Bas Smit, ook wel bekend als de man van Nicolette van Dam, kan lastig omgaan met kritiek. “Hij vindt het ingewikkeld dat hij zo snel veroordeeld wordt.”

Nicolette van Dam en Bas Smit © NPO

Bas Smit doet er alles aan om negatieve publiciteit zo snel mogelijk in de kiem te smoren, en daar huurt hij als het nodig is ook hulp voor in. Vooral toen zijn verdachte samenwerking met Coca-Cola de publiciteit haalde, raakte hij in paniek. Maar ook alle mislukkingen tijdens zijn festival De Amsterdamse Zomer probeerde hij met man en macht te downplayen.

Snel veroordeeld

Leontine Mourits, de manager van Bas en zijn vrouw Nicolette van Dam, bevestigt nu in het FD dat hij al die kritiek soms maar lastig vindt. “Zonder te veel over die Coca-Cola-zaak te willen zeggen: het is niet altijd makkelijk”, zegt ze.

“Omdat je soms te maken krijgt met heel veel meningen van mensen die geen idee hebben van wat zich achter gesloten deuren afspeelt. Bas vindt het soms wel ingewikkeld dat hij door zijn bekende status zo snel veroordeeld wordt.”

Hele nacht

Gelukkig heeft Bas er geen moeite mee om zijn bekende status te gebruiken om keihard te cashen, zoals met zijn festival De Amsterdamse Zomer. Hoe ging hij om met de kritiek op de organisatorische puinhoop aldaar? Vóór de schermen bagatelliseerde hij de boel, maar achter de schermen was er crisisoverleg, onthult organisator Philippe Hes.

Hij vertelt over Bas: “Tijdens de eerste editie hebben we de hele avond en nacht uitgebreid gesproken over wat er niet goed ging. Bas was kritisch, maar gaf ons ook vertrouwen. Hij weet dat we goed zijn in wat we doen, maar ook wij maken weleens fouten. Hij is echt achter ons gaan staan, terwijl dat niet had gehoeven.”

Schijtlollig

Al met al gaat het leven als influencer dus niet altijd over rozen voor Bas. Het zal voor hem ook niet makkelijk zijn dat juist dit stuk in FD hem op een flinke sneer komt te staan van MiesBee, een van de bekendste influencers op X.

Zij sneert: “Een schijtlollige patser, rolmodel voor alles wat fout is aan onze samenleving, één van de zeldzame reden om te verlangen naar communisme, wordt in het zonnetje gezet, door nota bene FD. Hoeveel heeft Bas Smit voor deze ode betaald, vraag ik me dan af.”

‘Wat een eer!’

De vrienden van Bas laten zich in het FD-stuk voornamelijk met superlatieven over hem uit, dus zelf is hij er ongelooflijk blij mee. “Wat een eer. Het FD, kwaliteitskrant die voor mij vaak iets te moeilijk is, heeft profiel over me gemaakt 😅”, schrijft hij op Instagram.

Bas plaatst er gretig een screenshot bij waarop te zien is dat het artikel over hem op dat moment op nummer één staat in het populair-lijstje van het FD. “En nog meest gelezen ook. 😄”

Wat is hij toch bescheiden gebleven…

FD

Het profiel van Bas in het FD:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Bas Smit ook zo'n lachebekje is als er niet wordt gefilmd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen