Wendy van Dijk na lange tijd live op tv, dit zijn haar eerste woorden

De 53-jarige SBS 6-godin Wendy van Dijk is na een lange afwezigheid weer terug op televisie. Ze zat gisterenavond live aan tafel bij Shownieuws, waar ze haar eerste tv-woorden van 2024 sprak.

Tooske Ragas en Wendy van Dijk © SBS 6

Het was in januari een enorme schok: Wendy van Dijk maakte bekend per direct al haar televisiewerk neer te leggen nadat er een zeldzame bloedziekte was geconstateerd bij haar dochtertje. Vanwege haar kwetsbare toestand moest het hele gezin in isolatie en daardoor moest de presentatrice de opnames van Wie van de Drie noodgedwongen uitstellen.

‘Hoe fijn is het?’

Gelukkig gaat het nu weer beter met Wendy’s dochtertje; eigenlijk zou ze pas in september weer naar school mogen, maar, zo vertelt ze in Shownieuws: “Ze gaat nu al twee keer in de week twee uurtjes per dag naar school, dus wij mogen ook weer onder de mensen zijn.”

En daarom zat Wendy gisterenavond dus aan de desk bij de showrubriek. Het is de eerste keer dit jaar dat we haar weer op televisie zien en daarom had presentatrice Tooske Ragas een mooie openingsvraag voorbereid: “Wendy van Dijk is terug van veel te lang weggeweest. Even kort: hoe fijn is het om weer terug te zijn?”

‘Heel fijn’

De eerste woorden die we sinds lange tijd uit Wendy’s mond horen komen? “Heel fijn. Ja.”

Tooske inlevend: “Goedzo.”

Wendy vertelt dat ze geen andere keuze had dan een tv-pauze te nemen. “Je kan nergens anders meer over nadenken of mee bezig zijn dan met de gezondheid van je dochter en daar moet je ook zijn, want je moet alles in de gaten houden. Dat gaat van voeding tot omgeving.”

Drie jaar

Er gingen wat geruchten dat Wendy’s tv-carrière over the hill zou zijn, maar ze heeft voor drie jaar bijgetekend bij SBS 6. Ze zal vlak voor kerst, samen met haar SBS 6-collega’s, te zien zijn in De Beste Wensen en Wie van de Drie komt weer terug. Daarnaast bevestigt ze de geruchten over de nieuwe show 3 Minutes of Fame.

Waar gaat dat programma over? “3 Minutes of Fame. Superleuk. Het is een mix van feel-good en ook verrassingen. Het draait om mensen die fantastisch kunnen zingen, maar nog nooit in de spotlights hebben gestaan. Dat zijn de mensen onder de douche die heel goed kunnen zingen of voor collega’s en die worden dan door vijf topartiesten begeleid.”

Candid camera

Er komt echter nóg iets, namelijk een programma in het genre candid camera. “Daar hou ik van, dat vind ik leuk. Wie Goed Doet, Wie Goed Ontmoet. We houden je in de gaten, dus goed zijn voor een ander kan je zomaar iets opleveren.”

Wendy gaat stiekem mensen filmen die onbaatzuchtig een goede daad verrichten om hen vervolgens te belonen. Hun reactie moet dan mooie televisie opleveren. Al met al lijkt de presentatrice het dus lekker druk te krijgen bij SBS 6, al zal ze volgens Tina Nijkamp wel flink wat salaris hebben ingeleverd…

Instagram

Wendy heeft bijgetekend:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk heeft voor drie jaar bijgetekend bij SBS 6. Slim om haar in huis te houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen