‘Thomas Erdbrink riskeert baan als inval-Pauw na kritiek op NPO’

Thomas Erdbrink riskeert zijn mogelijk nieuwe baan als inval-Pauw nu hij kritiek levert op de NPO, stelt tv-autoriteit Tina Nijkamp. “Dat kan daarvoor gevolgen hebben”, vertelt ze.

Thomas Erdbrink © NPO

De talkshow Op1 verdwijnt en daar komen na de zomer Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand voor in de plaats. Althans, dat was de bedoeling, maar nu blijkt dat zij niet langer dan twee avonden per week wil werken en dat hij in de winter lekker in zijn villa op Curaçao wil zitten. Volgens RTL Boulevard gaat de naam van Thomas Erdbrink rond als derde host.

Vijf mannen

Tina Nijkamp vraagt zich echter af of hij zijn eigen glazen niet ingooit, omdat hij vandaag in de Volkskrant pittige kritiek uit op de NPO. Hij onthult daarin dat zijn programmaseries Onze Man in Teheran en Onze Man bij de Taliban geen vervolg krijgt. De reden? Dat weten alleen de bobo’s van de publieke omroep.

Het stoort Thomas duidelijk. Hij zegt: “Voor een nieuwe Onze Man kregen we geen budget. Een motivatie wordt niet gegeven, het wordt meegedeeld aan de VPRO, klaar. Bij de NPO is niemand aanspreekbaar. Wat we op tv te zien krijgen, wordt beslist door mensen zonder gezicht, een stuk of vijf mannen.”

Geen mandaat

Dat gaat heel erg vreemd, aldus Thomas. “Hoewel ze geen mandaat hebben om over de inhoud te beslissen, doen ze dat dagelijks. Blijkbaar vinden ze onze programma’s niet interessant, zoals de NPO blijkbaar ook niet is geïnteresseerd in een vervolg op De Joodse Raad.”

Dan cynisch grappend: “Wat dat betreft voel ik me helemaal thuis. Hilversum heeft soms wat weg van Iran, onzichtbare mensen nemen beslissingen zonder verklaring en buiten hun mandaat. Terwijl dat nu precies is waarin Nederland en Iran van elkaar zouden moeten verschillen.”

Tina reageert

Riskante uitspraken, vindt tv-autoriteit Tina. “Benieuwd of deze pittige kritiek gevolgen heeft voor Thomas zijn kansen om derde presentator naast Sophie en Jeroen te worden. Zou niet terecht zijn, maar bij de NPO helpt het doorgaans niet als je kritisch bent. Kan afdeling Video niet zo goed tegen daar.”

Ze vindt het overigens onbegrijpelijk dat Onze Man geen vervolg krijgt. “Bizar, won vorig jaar de Nipkow-schijf!!!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Thomas Erdbrink een prima talkshowhost zou zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen