Johan Derksen boos op Volkskrant? ‘Zeven columnisten gaan los’

Maakt het Johan Derksen boos als hij af en toe zo genadeloos te grazen wordt genomen in de media? Laatst was hij naar eigen zeggen in één week tijd zeven keer aan de beurt in de Volkskrant…

Johan Derksen © NPO

BN’ers staan bekend om hun lange tenen en sommigen kunnen er ábsoluut niet tegen als de pers iets kritisch over hen schrijft. Johan Derksen kan voor hen als voorbeeld dienen, want er zijn weinig mediafiguren die zóveel kritiek over zich heen krijgen als de Vandaag Inside-ster. Toch blijft hij daar altijd behoorlijk gelaten onder…

Tot de enkels

Johan leidt naar eigen zeggen een weinig stressvol leven, ondanks dat hij vaak in het middelpunt van de belangstelling staat. “Wat heel prettig is aan mijn karakter: ik trek me niets aan van stukken in de krant en programma’s waarin ik word genoemd. Datzelfde geldt voor sociale media”, zegt hij in De Telegraaf.

Hij vervolgt: “Ik heb weleens gehad dat in één week zeven columnisten van de Volkskrant mij tot de enkels afbraken. Daar kan ik om glimlachen, ik lig er geen minuut wakker van. In mijn familie kennen we nauwelijks stress en nervositeit.”

Schoonfamilie

En zijn schoonfamilie dan? Geldt daar hetzelfde voor? “In de familie van mijn vrouw tref ik nogal veel afgestudeerde NRC-lezers aan met GroenLinks-sympathieën. Die schudden vaak met hun hoofd als ze mij te ver vinden gaan in mijn opvattingen.”

Johan is vanaf morgen weer op de buis bij SBS 6, namelijk met Vandaag Inside Oranje. Zijn contract loopt tot 2025 en als het daarna afgelopen is, vindt hij dat prima. “Ik kan het missen als kiespijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is de mediahouding van Johan Derksen een voorbeeld voor menig BN'er?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen