Theo Maassen krijgt flinke tik van tv-kijker: ‘Zelfs Youp helpt niet’

Theo Maassen krijgt klap na klap van de televisiekijker. Het is ongekend hoeveel mensen er week na week afhaken als hij in beeld komt. “Zelfs Youp van ’t Hek kan hem niet helpen!”

Theo Maassen © NPO

Het is voor Theo Maassen bijzonder heftig hoe de massa met hem afrekent sinds hij in de media is beschuldigd van huiselijk geweld. Vooral het feit dat de komediant het geweld niet ontkent is voor veel mensen veelzeggend. De VPRO brak met hem, maar BnnVara is vorige maand gewoon begonnen met zijn nieuwe programma Der Theo.

Nóg minder kijkers

Zit de televisiekijker te wachten op deze serie van Theo over onze oosterburen? Nee. Dit programma, dat in aanloop naar het EK Voetbal in Duitsland wordt uitgezonden, zorgde met de première voor 1,3 miljoen (!) wegzappers. Na 374 duizend kijkers voor aflevering één en 279 duizend kijkers voor aflevering twee, keken er gisteren nóg minder mensen.

De derde aflevering van Der Theo stond zaterdagavond direct na de registratie van de laatste voorstelling van Youp van ’t Hek. “Zelfs Youp kan Theo Maassen niet helpen”, schrijft kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp op haar analysekanaal.

‘Nóg minder kijkers’

Youp wist tegenover de finale van de Champions League 1,2 miljoen kijkers te vermaken, maar die wist Theo niet vast te houden. “Der Theo profiteert niet en noteert gewoon NOG minder kijkers dan vorige week. Met 239 duizend kijkers scoort hij zelfs minder dan De Grote Tuinverbouwing om 17.00 uur op SBS 6 (259 duizend kijkers).”

Theo zit nu op het niveau van de Ron Boszhard-show Bommetje op NPO 3, waar 228 duizend kijkers naar keken, aldus Tina. Sterker nog: in de doelgroep scoorde Ron een twee keer zo hoog marktaandeel.

‘Verschrikkelijk!’

Angela de Jong, de belangrijkste tv-criticus van ons land, is niet verbaasd. “Het is ook gewoon echt een verschrikkelijk saai programma”, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Ik dank god op mijn blote knieën dat ze dit niet om half negen op vrijdagavond op NPO 1 hebben gezet. Ik kijk duizend keer liever naar Liefde voor het Landgoed dan dit gedoe.”

Speelt het vermeende huiselijk geweld mee? “Ja, ik vind die zaak gewoon heel ingewikkeld. Ik weet dus niet als kijker of ik die vrouw moet geloven dat hij zijn vrouw in elkaar heeft geslagen, dat weet ik gewoon niet.”

Roddelbladen

Angela is sowieso al geen Theo-fan. “Ik heb al niet dat ik nou automatisch heel erg uitkijk naar Theo Maassen. Ik vond hem bij Boerderij Van Dorst wel leuk, maar het zit niet in mijn voorkeurslijstje dat ik nou denk bij ieder nieuw programma wat hij maakt: dat moet ik per se zien.”

Ze vervolgt: “Er ligt aan de ene kant best wel wat bewijs, aan de andere kant vind ik het gek dat geen enkel ander medium dit nog heeft opgepikt, behalve de roddelbladen. Er ligt ook een ontkenning van de vrouw zelf, wat ik ook toch nog wel enigszins serieus wil nemen.”

Gunfactor

Het programma is in elk geval ‘gewoon niet goed’, aldus Angela. “Het programma is vooral heel leuk voor Theo die zelf zijn eigen jeugdroom heeft waargemaakt. Het zal voor andere mensen misschien best ook een beetje met die gunfactor te maken hebben, maar het programma is gewoon echt slecht. Punt.”

Collega Manuel Venderbos: “Ja, ik had wel als ik dan… Op een gegeven moment maakt hij ergens een keer een vrij harde seksgrap en dan schiet toch dat verhaal in mijn achterhoofd. Los van hoe het zit.”

Angela: “Dat snap ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen