Wat vindt Laurens Dassen ervan dat Johan Derksen hem wil bijten?

Laurens Dassen, de fractievoorzitter van Volt, wordt structureel gebasht in Vandaag Inside. Wat vindt hij ervan dat Johan Derksen hem zo te grazen neemt? “Ik vind het niet chic.”

Johan Derksen en Laurens Dassen © SBS, NPO

Er zijn een aantal mensen die structureel onder vuur worden genomen aan tafel bij de hittalkshow Vandaag Inside en Laurens Dassen, de politiek leider van Volt, is daar één van. Johan Derksen heeft echt een verschrikkelijke hekel aan de politicus en hij ging laatst wel héél ver toen hij riep: “Dassen die bijt ik nog een keer z’n strot af.”

‘Hij vindt jou l*l!’

Wilfred Genee confronteert de politicus ermee in zijn radioprogramma. “Het leuke aan Laurens is… Ik bedoel, hij wordt bij ons wel eens besproken in het andere programma waar ik in zit, zeker door Johan Derksen, die zich hélemaal doodergert aan jou. Die vindt jou zo’n l*l! Hahahaha!”, giert hij in The Friday Move.

Zelf heeft Wilfred, die bij de laatste verkiezingen op VVD stemde, minder moeite met de politicus. “Ik moet zeggen: ik vind jouw enthousiasme wel altijd aanstekelijk en dat gaat er ook niet af, heb ik het idee.”

Hard aangepakt

Wat vindt Laurens ervan als hij zo genadeloos te grazen wordt genomen? Wilfred vraagt het hem. “Vind je het vervelend als je zo nu en dan hard aangepakt wordt in de media of maakt dat je helemaal niks uit?”

Laurens: “Nou, het is wel iets waar ik aan heb moeten wennen. Maar goed, ik zit inmiddels alweer wat langer in de politiek en dan weet je dat dit soort dingen gebeuren. Chic vind ik het niet altijd, dus, maar ja…”

Niet echt chic

Wilfred vindt het ook niet erg dat Vandaag Inside als niet chic gezien wordt. “Maar ja, het programma is ook niet echt chic, toch, wat wij hebben? Dat geef ik eerlijk toe.”

Laurens vindt dat VI wel een voorbeeldfunctie heeft. “We hebben het natuurlijk vaak over de manier waarop we in Nederland met elkaar om moeten gaan. Ja, ik vind wel dat mensen die een verantwoordelijkheid hebben, een voorbeeldfunctie en een groot bereik hebben, daar ook wel een voorbeeld aan moeten nemen hoe dat op een goede manier kan.”

‘Moet anders!’

Wilfred vraagt `zich af of dit een opdracht is van Laurens. “Dus het zou anders moeten, zeg je eigenlijk?”

Laurens: “Ik vind dat het anders moet.”

Wilfred: “Ja? Maar dan kijkt er niemand meer.”

Laurens: “Dat is, nou ja, het probleem misschien van een talkshow.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Johan Derksen zich genuanceerder moet uitlaten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen