Over en uit: Theo Maassen verliest 100.000 kijkers na horrorstart
De televisiekijker heeft geen rechter nodig om een oordeel over Theo Maassen te vellen: de van huiselijk geweld beschuldigde cabaretier scoort echt verschríkkelijk weinig kijkers.
Het is een zeldzaamheid: Theo Maassen zorgde vorige week voor 1,3 miljoen (!) wegzappers met zijn nieuwe programma Der Theo. Ondanks de geweldige lead-in van Even Tot Hier, wist hij met die serie over de Duitse cultuur slechts 374 duizend kijkers te vermaken op ’s lands meest bekeken tv-zender NPO 1. Echt uitermate teleurstellend.
Ruud & Olcay-cijfers
Hoe gaat het een week later? Nou, nog slechter, meldt Tina Nijkamp op haar analysekanaal. “De conclusie is: nog 100.000 kijkers zijn afgehaakt en het komt uit op maar 279.000 kijkers. Vorige week was dat al een schamele 374.000.”
Dit is echt vreselijk mager, aldus de kijkcijferautoriteit. “Dit zijn Ruud & Olcay-cijfers. The Biohack Project. Out of Office. Op1 scoort het dubbele op dat tijdslot doordeweeks…”
Beschuldiging
Tina denkt dat ze zich bij BnnVara achter de oren krabben. “Wat zal BnnVara denken? Hoe kan het dat zo weinig interesse hebben in Der Theo? Is het de beschuldiging of is het gewoon een slecht programma waarvan het doel totaal onduidelijk is?”
Volgens NRC’s tv-recensent Wilfred Takken is de voorgeschiedenis interessanter dan het programma zelf. “BnnVara wilde Maassen niet laten vallen na ‘geruchten over iemands privéleven'”, merkt hij op in zijn column.
Wangedrag
Vreemd, vindt Wilfred. “De NPO-leiding had nu net beloofd eindelijk eens iets te gaan doen tegen het endemische grensoverschrijdend gedrag in Hilversum. Dus werd als tussenoplossing het programma verplaatst naar zaterdagavond laat, een minder gunstig tijdstip.”
En op dat tijdstip zijn er vorige week dus 1,3 miljoen kijkers ‘weggelopen’, zoals Wilfred dat noemt. Dan verlegt hij zijn column met een saillant bruggetje naar een ander programma: “Dat huiselijk geweld geen privékwestie is maar een groot maatschappelijk probleem, blijkt uit Safe Home (zaterdag, NPO 3)…”