Gruwelijke afstraffing: 1,3 miljoen wegzappers voor Theo Maassen

Wow: de kijker straft Theo Maassen en zijn omroep BnnVara op een gruwelijke wijze af. Zijn nieuwe tv-serie Der Theo leidt tot een historisch aantal van 1,3 miljoen wegzappers.

Theo Maassen © BnnVara

Theo Maassen is door de VPRO de laan uitgestuurd, maar bij BnnVara knijpen ze een oogje dicht voor de onthullingen over zijn persoon: daar is gisterenavond laat de nieuwe programmaserie Der Theo van start gegaan. De NPO kan het niet aanzien dat de progressieve omroep zo vasthoudt aan Theo en daarom is hij wel zwaar gedegradeerd naar de late avond.

Oh, oh, oh

Late avond of niet: Theo had gisterenavond met de première-aflevering wel een droomtijdslot, namelijk direct na de grote kijkcijferhit Even Tot Hier. Daar keken bijna 1,7 miljoen mensen naar. Hoeveel Theo erover hield? 1 miljoen? 800 duizend misschien? Of 700 duizend dan? Nee: 374 duizend kijkers. Óngelooflijk pijnlijk.

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp bericht erover op haar analysekanaal. “Oh, oh, oh. Nee dit is niet best. Nederland zit totaal niet te wachten op Der Theo. Met een instroom van 1,659 miljoen kijkers van Even Tot Hier hadden er toch wel minimaal 600 tot 800 duizend over moeten blijven, maar dat gebeurde niet.”

Wegzappers

Der Theo is echt slecht bekeken. “1,3 miljoen kijkers zapten na Even Tot Hier dus weg. Oef. Het programma is natuurlijk nauwelijks gepromoot, maar wat ook niet hielp is dat het programma niet duidelijk was. Is het serieus of grappig bedoeld? Het deed me meer denken aan een Lauren!-aflevering.”

Hoe bedoelt ze dat? “Nou, zo’n presentator-gaat-op-zoek-show van een paar jaar geleden. Ouderwets. Zelf heb ik een gedeelte gezien, maar ik kan alleen maar aan die beschuldigingen denken bij Theo.”

Megalomaan

Theo wordt beschuldigd van huiselijk geweld. “Blijkbaar hebben veel andere potentiële kijkers dat ook, of het programma is gewoon niet goed genoeg. Een combinatie van beiden misschien. De titel Der Theo komt voor veel mensen wellicht ook megalomaan over. En dat gotische lettertype, tja. All in all gaat dit geen kijkcijferhit worden.”

Het meest bekeken alternatief voor Der Theo? Dat was klassieker Hart van Nederland. Daar keken 769 duizend mensen naar.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen